αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας 2013

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

Η εταιρία Αγροσύμβουλος σας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων για την ένταξη και έγκριση έργων στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αποτελέσματα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας | Αγροσύμβουλος

Αποτελέσματα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας | Αγροσύμβουλος

 

Αποτελέσματα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Αγροσύμβουλος

Καθώς το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό και ένας μεγάλος αριθμός προτάσεων αξιολογήθηκε θετικά, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος από 40 εκατ. ευρώ σε 77 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχη αύξηση των ωφελουμένων από 1.267 σε 2.444 γυναίκες.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων, απειλούμενων από ανεργία και αυτοαπασχολούμενων κάτω από το όριο της φτώχειας γυναικών, από 18 έως 64 ετών σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν αρχικά 40 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Ο αυξημένος προϋπολογισμός (77 εκατ. ευρώ) προέκυψε από υπερδέσμευση πόρων, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων ρευστότητας, ορισμένες από τις προτάσεις που επελέγησαν μπορεί να συναντήσουν δυσκολίες συγκέντρωσης των δικαιολογητικών που απαιτούνται από τους κοινοτικούς κανονισμούς.

Ειδικότερα:

Υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) 6.954 αιτήσεις χρηματοδότησης με αιτούμενο προϋπολογισμό 217.392.249,62 €.

Απ’ αυτές, 6.419 αιτήσεις προχώρησαν προς αξιολόγηση και είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής. Από τις 6.419 εν δυνάμει επιλέξιμες προτάσεις με προϋπολογισμό 198,689 εκατ. ευρώ και με βάση τον προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης που αναφέρεται στον οδηγό του Προγράμματος, εντάχθηκαν αρχικά 1.267 προτάσεις με προϋπολογισμό 40,022 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξη 2.444 προτάσεων έργων που πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις και τα κριτήρια αξιολόγησης του προγράμματος με προϋπολογισμό 76.928.109,45 ευρώ.

Αναλυτικά, στην Υποδράση 1 που αναφέρεται σε γυναίκες 18-35 ετών εντάσσονται 1.239 έργα με προϋπολογισμό 39.041.974,06€ και στην Υποδράση 2 που αναφέρεται σε γυναίκες 36-64 ετών 1.205 έργα με προϋπολογισμό 37.886.135,35 €. Οι προτάσεις που εντάχθηκαν είχαν βαθμολογία από 81 μονάδες και πάνω με άριστα το 100.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για τις επενδυτικές προτάσεις της Αγροσύμβουλος ήταν θετικά, καθώς σημειώθηκε 100% επιτυχία στις εγκρίσεις των επιχειρηματικών μας σχεδίων. Πιο συγκεκριμένα:

  • 80% ενταγμένες εγκεκριμένες προτάσεις
  • 20% επιλαχούσες εγκεκριμένες προτάσεις (εξάντληση διαθέσιμων πόρων προγράμματος)
  • 0% απορριφθείσες προτάσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για να ενημερωθείτε άμεσα με την προκήρυξη νέου προγράμματος, καθώς η Αγροσύμβουλος έχοντας εμπειρία σε επιδοτούμενα προγράμματα, πιστεύει πως η έγκαιρη προετοιμασία για την ένταξη στο πρόγραμμα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την επιτυχημένη ολοκλήρωσή του.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Κατέβασε ΔΩΡΕΑΝ το e – book για τα προγράμματα ΕΣΠΑ

espa-ebook


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας