αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Δύο Δράσεις για τη Μελισσοκομία

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

Μέχρι τις 18 Μαΐου μπορούν οι μελισσοκόμοι να καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής για τις δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών 2012» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας 2012» (Καν. 1234/ΕΚ/2007).

bees_agrosimvoulos

Η αίτηση είναι κοινή και για τις δύο δράσεις και δε θα χρειαστεί ο αιτών να φέρει δύο φορές τα ίδια δικαιολογητικά. Η αίτηση είναι κοινή και για τις δύο δράσεις και δε θα χρειαστεί ο αιτών να φέρει δύο φορές τα ίδια δικαιολογητικά.Η αίτηση είναι κοινή και για τις δύο δράσεις και δε θα χρειαστεί ο αιτών να φέρει δύο φορές τα ίδια δικαιολογητικά.

Όσον αφορά την πρώτη δράση «Αντικατάσταση κυψελών 2012», δικαιούχοι είναι όλοι οι μελισσοκόμοι. Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από: α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο, από οποιαδήποτε δημόσια αρχή, του Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου που έχει εκδοθεί σύμφωνα με την 370910/14-5-2001 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας. Το μελισσοκομικό βιβλιάριο πρέπει να είναι θεωρημένο για να ισχύει (φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της σελίδας όπου φαίνεται η θεώρηση). Υπενθυμίζεται ότι τα μελισσοκομικά βιβλιάρια θεωρούνται ανά δύο έτη από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης. β) Φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 ή και Ε3 της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης. γ) Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού. δ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι οι συγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται από άλλη πηγή.

Όσον αφορά τη δεύτερη Δράση «Οικονομική στήριξη της Νομαδικής Μελισσοκομίας 2012» δικαιούχοι είναι μόνο οι επαγγελματίες αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ κάτοχοι τουλάχιστον 150 μελισσιών. Οι δικαιούχοι αυτοί πέρα των παραπάνω δικαιολογητικών θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον τα εξής: α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο, από οποιαδήποτε δημόσια αρχή, του Βιβλιαρίου του ΟΓΑ (φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της σελίδας όπου φαίνεται η θεώρηση) από όλους τους αγρότες, συνταξιούχους και μη. β) Φωτοαντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας του ΦΙΧ μελισσοκομικού- αγροτικού αυτοκινήτου που ανήκει στον αιτούντα (όχι συζύγου ή τέκνου).

Οι μελισσοκόμοι υποβάλλουν τις αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα, από 30-04-2012 έως 18-5-2012. Έντυπα αιτήσεων καθώς και διευκρινίσεις παρέχονται από τα γραφεία μελισσοκομίας των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης. Έντυπα των Αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι μπορούν να προμηθευτούν και σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης πολιτών ΚΕΠ. Η σχετική υπουργική απόφαση δεν έχει υπογραφεί ακόμα οπότε και οι υποβληθείσες αιτήσεις τίθενται σε ισχύ, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα εκδοθεί και δημοσιευτεί η σχετική απόφαση λεπτομερειών εφαρμογής.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα εφόσον βγει, εκδοθεί και δημοσιευτεί η σχετική απόφαση λεπτομερειών εφαρμογής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας