αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Δικαιώματα σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, χορηγούνται από το εθνικό απόθεμα για το έτος ενισχύσεων 2013.

Δικαιώματα σε Νέους Γεωργούς | Αγροσύμβουλος
Δικαιώματα σε Νέους Γεωργούς | Αγροσύμβουλος

Mε απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη, τα νέα δικαιώματα θα δοθούν σε όλους τους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα το 2011 και μετά και δεν κατέχουν κανένα δικαίωμα ενιαίας ενίσχυσης.

Με την εν λόγω υπουργική απόφαση ενισχύεται η θέση των νέων αυτών αγροτών, καθώς με τις διατάξεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), βασική προϋπόθεση για την απόκτηση νέων δικαιωμάτων την περίοδο εφαρμογής της καινούργιας ΚΑΠ – 2015 έως και 2020 – θα αποτελεί η είσπραξη άμεσων ενισχύσεων το 2013.

Έτσι, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης, οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι αυτής της κατηγορίας (που ξεκίνησαν δηλαδή την αγροτική τους δραστηριότητα το 2011 και δεν κατείχαν μέχρι σήμερα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης), μπορούν πλέον να αποκτήσουν πρόσβαση στις άμεσες ενισχύσεις της καινούργιας ΚΑΠ από το 2015 και μετά.

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ για τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης

Πρόκειται για μια ευεργετική πρωτοβουλία για τη στήριξη και την παροχή πρόσβασης σε κοινοτικές ενισχύσεις στο νεότερο και πιο δυναμικό τμήμα των Ελλήνων αγροτών, που με αυτές είναι σε θέση να δημιουργήσουν περαιτέρω προστιθέμενη αξία στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία.

Η Αγροσύμβουλος  ευχαριστεί όλους τους Υποψήφιους Νέους Αγρότες που την εμπιστεύτηκαν για την υποβολή του φακέλου τους για το Πρόγραμμα  «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» και εύχεται σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία!

Ελπίζουμε, σε μία ακόμη συνεργασία στο επόμενο πρόγραμμα που αναμένεται να προκηρυχθεί στο μέλλον και θα αφορά την επιδότηση των γεωργών σε κτιριακές δαπάνες, δαπάνες μηχανολογικού εξοπλισμού κτλ.

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το e – book για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών 

2014-ebook Νέοι Αγρότες | Μάθε πως να γίνεις

Ενημερωθείτε σχετικά με το επιδοτούμενο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να ενημερωθείτε άμεσα όταν προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα για τον Εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη νέα μορφή των Σχεδίων Βελτίωσης.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση και βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας