αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Επένδυση σε Νέες Καλλιέργειες: Τι πρέπει να προσέξετε;

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Ο μελλοντικός επενδυτής σε όλες τις λεγόμενες νέες εναλλακτικές καλλιέργειες θα πρέπει να γνωρίζει ότι επιχειρεί κάτι καινούργιο, συνεπώς άγνωστο και υψηλού ρίσκου επένδυση.

enallaktikes-kalliergeies_agrosimvoulos

Εναλλακτικές Καλλιέργειες | Αγροσύμβουλος

Τι πρέπει να προσέξει κάθε νέος επενδυτής;

Ποια είναι τα βήματα επιτυχίας; 

Σε μια νέα καλλιέργεια, ειδικά όταν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες υποδομές ανάπτυξης στη χώρα, θα πρέπει να εξετάζονται διεξοδικά τα κάτωθι:

  • Ικανότητα της τοπικής αγοράς για απορρόφηση του προϊόντος. Έρευνα αγοράς, τιμές, ποσότητες διαθεσιμότητα. Ειδικά για τις εναλλακτικές καλλιέργειες θα πρέπει η τοπική αγορά να μπορεί να απορροφήσει μια ικανοποιητική ποσότητα σε αντίστοιχη οικονομική τιμή. Σε αντίθετη περίπτωση η επένδυση δεν θα είναι βιώσιμη. Εάν στην περιοχή υπάρχουν πέραν της μίας εκμετάλλευσης, τότε η τοπική αγορά είναι δύσκολο να απορροφήσει όλη την παραγωγή.
  • Εποχικότητα κατανάλωσης του προϊόντος. Έχει να κάνει κυρίως με επενδύσεις σε νησιά ή σε άλλες τουριστικές περιοχές και είναι στοιχείο απαραίτητο για τη μελέτη του κύκλου καλλιέργειας.
  • Χρόνος συντήρησης του προϊόντος. Θα πρέπει η παραγόμενη ποσότητα να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να πουληθεί από τον παραγωγό, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης του προϊόντος, το οποίο θα επιφέρει ζημιά στον παράγωγό.
  • Ποιοτικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές προϊόντος. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και ίσως καινοτομία στην προώθησή του στο ευρύ κοινό.
  • Καλλιεργητικά δεδομένα, κόστος παραγωγής, συνθήκες παραγωγής. Αξιολόγηση στατιστικών στοιχείων παραγωγής του προϊόντος, αριθμός μονάδων παραγωγής, διασπορά των μονάδων, δυνατότητα συνεργασίας με άλλες μονάδες.
Γιατί να συνεργαστείς με την Αγροσύμβουλος;

Τι αναλαμβάνουμε; 

Η σωστή σειρά των διαδικασιών, η αποφυγή απρόβλεπτων καταστάσεων και ο συνδυασμός της εκτέλεσης των εργασιών, μπορεί να συντομεύσει κατά πολύ τις διαδικασίες, να μειώσει τα έξοδα εγκατάστασης και να καταστήσει την επιχείρηση κερδοφόρα νωρίτερα.

Δείτε μερικές καλλιέργειες. 

Στο πλαίσιο αυτό, στην Αγροσύμβουλος αναλαμβάνουμε με υπευθυνότητα:

  • Την εκπόνηση business plan (επιχειρηματικού σχεδίου) – τεχνικοοικονομικής μελέτης για την διερεύνηση του κόστους και οφέλους της καλλιέργειας κατά περίπτωση.
  • Τη διερεύνηση ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτικό – επιδοτούμενο πρόγραμμα και την προετοιμασία της επενδυτικής πρότασης για κρατική επιχορήγηση, εφόσον κρίνεται επιλέξιμη.
  • Τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών (γεωτεχνικών, περιβαλλοντικών) για την έγκριση εγκατάστασης και ίδρυσης της μονάδας θερμοκηπίου.
  • Τη συλλογή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την άδεια εγκατάστασης και ίδρυσης της μονάδας θερμοκηπίου.
  • Την παροχή επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Επίσης, αν επιθυμείτε να ενταχθείτε σε κάποιο χρηματοδοτικό – επιδοτούμενο πρόγραμμα, σας ενημερώνουμε ότι εντός ολίγων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η προκήρυξη του προγράμματος Νέων Αγροτών. Ενημερωθείτε από την σελίδα μας για τις προϋποθέσεις, το ύψος ενίσχυσης, τις δεσμεύσεις και τα δικαιολογητικά του προγράμματος.

Η Αγροσύμβουλος  έχοντας εμπειρία σε επιδοτούμενα προγράμματα αγροτών,  αναλαμβάνει την σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου και την υποβολή του φακέλου σας για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή επικοινωνήστε μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας