αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Τροποποιήσεις προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Ανακοινώθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των επιδοτούμενων προγραμμάτων οι τροποποιήσεις στους οδηγούς εφαρμογής των προγραμμάτων ΠΕΠ – Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Συνιστούμε πολύ προσοχή στους δικαιούχους, καθώς βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

tropopoiisi_espa_agrosimvoulos

 15/12/2015 – Απόφαση Τροποποίησης του Οδηγού του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του ΕΠ Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» 

Συγκεκριμένα:

  • Καταργείτε η παράγραφος που όριζε την υποχρέωση ανάρτησης ενημερωτικής πινακίδας υπαγωγής στο Πρόγραμμα από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου και για τρία (3) χρόνια από την ημερομηνία αυτή, και αντικαθίσταται με την υποχρέωση ανάρτησης την ενημερωτικής πινακίδας κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου.
  • Απαλείφεται η πρόταση «Αθεώρητη Απόδειξη είσπραξης σφραγισμένη από την επιχείρηση, με αναγραφή του ποσού που θα λάβει η επιχείρηση και ημερομηνία ίδια με αυτή του τιμολογίου επιχορηγήσεων» και αντικαθίσταται από την παρακάτω: «Η πιστοποίηση της πληρωμής πραγματοποιείται με την έκδοση της αντίστοιχης τραπεζικής απόδειξης πληρωμής του δικαιούχου, από τον μοναδικό λογαριασμό της δράσης. Η απόδειξη πληρωμής είναι στοιχείο που καταχωρείται και στο ΟΠΣ».

| Δείτε εδώ την απόφαση | 

 15/12/2015 – Απόφαση Τροποποίησης του Οδηγού του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» 

Συγκεκριμένα:

  • Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήματος Επαλήθευσης-Πιστοποίησης Ολοκλήρωσης μέχρι τις 31-03-2016, έναντι των είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από την τυπική ημερομηνία λήξης του έργου. Διευκρινίζεται ότι η υλοποίηση των επενδυτικών δαπανών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31-12-2015.
  • Αυξάνεται ο αριθμός των αιτούμενων τροποποιήσεων Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου του έργου από δύο (2) σε τρεις (3), ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος τροποποίησης είναι στις 29-02-2016.
  • Αναφορικά με τη μέθοδο πληρωμής των επενδυτικών δαπανών μέσω πιστωτικής κάρτας, διαγράφεται η πρόταση που αναφερόταν στην ανάγκη παρακολούθησης της διαδρομής ελέγχου όσον αφορά την εξόφληση των δαπανών με τη συγκεκριμένη μέθοδο, καθότι μπορεί να χρεωπίστωση του λογαριασμού του προμηθευτή.

| Δείτε εδώ την απόφαση | 

Θέλετε να μάθετε πότε θα ανακοινωθούν τα νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ;

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή επικοινωνήστε μαζί μας!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας