αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Σε ποια ενεργειακή κατηγορία ανήκει το σπίτι σας;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4.78 out of 5)

Loading...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 εκδόθηκαν περίπου 203.000 Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

Το ΠΕΑ αποτελεί ένα πολύτιμο έγγραφο που προσφέρει τα εξής:

α) Δείχνει την ενεργειακή κατηγορία του κτηρίου έτσι ώστε ο ενδεχόμενος ενοικιαστής ή αγοραστής να γνωρίζει τις ενεργειακές απαιτήσεις του, όπως συμβαίνει και με τις συσκευές που φέρουν ενεργειακή σήμανση. Έτσι ένα κτήριο χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας σημαίνει ότι απαιτεί περισσότερη ενέργεια και κατά συνέπεια θα έχει υψηλότερους ενεργειακούς λογαριασμούς.

β) Δείχνει σημαντικά στοιχεία καταναλώσεων και εκπομπών CO2, που βοηθά το χρήστη να αντιληφθεί πόσο, πως και που καταναλώνεται η ενέργεια στο κτήριο του.

γ) Προσφέρει συστάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση και μάλιστα με ενδεικτικό κόστος και χρόνο απόσβεσης.

Η ενεργειακή κατηγορία προκύπτει από την εκτίμηση της κατανάλωσης της πρωτογενούς ενέργειας του κτηρίου ανά τελική χρήση (θέρμανση, ψύξη, αερισμός, φωτισμός) και συνολικά, στην ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου και μόνο έπειτα από Ενεργειακή Επιθεώρηση από κάποιον Ενεργειακό Επιθεωρητή. Για την ένταξη στο πρόγραμμα “Εξοικονόμη Κατ’οίκον” το οίκημα πρέπει να ανήκει σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ (δηλαδή Δ, Ε, Ζ, Η).

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αποτελούν μία αριθμητική απεικόνιση της κατάστασης και δεν έχουν υποστεί στατιστική επεξεργασία, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να εξαχθούν κάποια περαιτέρω συμπεράσματα για την ενεργειακή κατάσταση του κτιριακού αποθέματος.

Η αναγκαιότητα πλέον για να ελέγξουμε μελλοντικά τις κατοικίες μας είναι εμφανής. Το γραφείο μας σας παρέχει υποστήριξη μέσα από συνεργασία με έμπειρους ενεργειακούς επιθεωρητές και σας προτείνει τρόπους εξοικονόμησης θέρμανσης και βελτίωσης του ενεργειακού αποτυπώματος του σπιτιού σας σαν σύμβουλος έργου.

Για να ελέγξετε αν είστε «επιλέξιμος ωφελούμενος» και αν η ιδιοκτησία σας μπορεί να θεωρηθεί «επιλέξιμη κατοικία», μη διστάσετε να μας επισκεφτείτε στο χώρο μας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας