αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Μονοκρυσταλλικά, πολυκρυσταλλικά ή CIGS φωτοβολταϊκά;

Μοιράσου το:

 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

 Μονοκρυσταλλικά, πολυκρυσταλλικά ή  CIGS φωτοβολταϊκά;  Άμεσες συγκρίσεις έχουν δείξει ανάλογα με τον τύπο των φωτοβολταϊκών μονάδων ανάλογες διαφορές.


Τα μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά είναι σχετικά ακριβά, αλλά πολύ αποτελεσματικά, ενώ μια πολυκρυσταλλική μονάδα, σε αντίθεση είναι λιγότερο δαπανηρή, αλλά έχει χαμηλότερη αποδοτικότητα. Ωστόσο δεν υπάρχει μόνο η μια επιλογή μονοκρυσταλλικά ή πολυκρυσταλλικά: πρόσφατα, τα φωτοβολταϊκά πάνελ με την CIGS τεχνολογία είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Οι CIGS ενότητες με την νέα thin-film τεχνολογία δεν είναι πολύ καιρό την αγορά, έτσι δεν υπάρχουν μακροχρόνιες μελέτες και τα φωτοβολταϊκά πάνελ εξακολουθούν να είναι σχετικά ακριβά σε σύγκριση με τα μονοκρυσταλλικά ή πολυκρυσταλλικά. Έχουν μια μέση απόδοση από 13%-15%, αλλά επίσης χρησιμοποιούν το χαμηλό φως πολύ καλά. Ειδικά το χειμώνα, μπορούν, σε αντίθεση με ένα μονοκρυσταλλικό, πολυκρυσταλλικό να εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία πολύ αποτελεσματικά.

Ο πίνακας αποτελεί ένα αρχικό σημείο αναφοράς κατά την επιλογή μεταξύ μονοκρυσταλλικού, πολυκρυσταλλικού ή  CIGS τύπου μονάδας.

Πηγή: http://www.sunblog.org/


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας