αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Υποβολή Αντιρρήσεων Φωτοερμηνείας

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Δασικοί Χάρτες

Η αγροσύμβουλος Ο.Ε. αναλαμβάνει τη σύνταξη αντιρρήσεων φωτοερμηνείας, καθώς η αντίρρηση θα πρέπει να συνοδεύεται από στοιχεία που αποδεικνύουν ή υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του ενδιαφερόμενου για το δασικό ή μη χαρακτήρα της έκτασης που αμφισβητεί. Η υποβολή των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτηθέντος δασικού χάρτη αφορά αποκλειστικά στον χαρακτήρα κάποιας εμφανιζόμενης στο χάρτη έκτασης και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά το περιεχομένου του δασικού χάρτη. Ειδικότερα, αντίρρηση μπορεί να υποβληθεί είτε επειδή μια έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική (ενώ δεν είναι) ή και αντίστροφα επειδή κάποια έκταση έχει παραλειφθεί να χαρακτηριστεί δασική (ενώ είναι).

Στην περίπτωση που κάποια έκταση δεν περιλαμβάνεται στο δασικό χάρτη, αντίρρηση μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και ιδίως οι ΟΤΑ Α΄και Β’ βαθμού στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγεται η έκταση, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αντίρρηση υποβάλλεται ξεχωριστά για κάθε αυτοτελή έκταση, της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας, ανεξάρτητα εάν αυτή η έκταση τέμνεται ή καλύπτεται από διαφορετικές κατηγορίες του δασικού χάρτη (π.χ. περίπτωση έκτασης τμήμα της οποίας έχει στο δασικό χάρτη χαρακτηρισμό ΔΑ, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα της έχει χαρακτηρισμό ΔΔ).

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, ο ενδιαφερόμενος προτίθεται να προβεί σε αμφισβήτηση περισσοτέρων από μία αυτοτελών εκτάσεων, συμπληρώνει και υποβάλλει τόσα ειδικά έντυπα αντιρρήσεων, όσες και οι εκτάσεις των οποίων αμφισβητείται ο χαρακτήρας και καταβάλλει το αναλογούν ειδικό τέλος για κάθε μία από τις εκτάσεις αυτές.

Τρόποι υποβολής αντιρρήσεων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών προβλέπονται δύο τρόποι υποβολής αντίρρησης:

Ηλεκτρονικά:  Δημιουργήθηκε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή στην  ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο ΑΕ, την οποία θα βρείτε στην κεντρική σελίδα του επίσημου ιστότοπου www.ktimatologio.gr. Στην εφαρμογή θα βρείτε αναλυτικό εγχειρίδιο οδηγιών για την υποβολή των αντιρρήσεων.

Όταν οι αντιρρήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Κτηματολόγιο Α.Ε., τα αντίγραφα των στοιχείων που αποδεικνύουν το έννομο συμφέρον αλλά και τα λοιπά συνυποβαλλόμενα έγγραφα, μπορούν να υποβάλλονται και αυτά σαρωμένα μέσω της εφαρμογής ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή (πχ cd κλπ), στην υπηρεσία που ορίζεται στην πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων. Ως ημερομηνία αποστολής θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα κατάθεσης στο ταχυδρομείο.

Αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου:  Για τις περιοχές Μαραθώνα, Πεντέλης και Νέας Πεντέλης οργανώθηκε και λειτουργεί από την Κτηματολόγιο ΑΕ το πρώτο Γραφείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών με έδρα το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, κτήριο διοίκησης 1102 (1ος όροφος), ΤΚ 19003.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας