αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες έως 10kWp

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

Η Γεωτεχνική Περιβαλλοντολογική Εταιρία Αγροσύμβουλος σας προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ότι αφορά τα συστήματα φωτοβολταϊκών έως 10Kwp. Αναλαμβάνουμε τη μελέτη στο χώρο σας, την υποβολή των δικαιολογητικών και την πρόταση για την απόδοση με υλικά αρκετών εταιρειών.

2012-10-09 12.39.19

Επένδυση χωρίς ρίσκο και με ικανοποιητικές ετήσιες αποδόσεις για αρκετά χρόνια χαρακτηρίζεται η κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε βιομηχανικές στέγες, κτίρια και αγροτεμάχια, γεγονός το οποίο δικαιολογεί και το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου την τελευταία διετία.

Ο τελευταίος νόμος επιτρέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων κάθε ισχύος στο δώμα ή τη στέγη νομίμως υφισταμένου κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων στεγάστρων βεραντών, προσόψεων και σκιάστρων, καθώς και βοηθητικών χώρων του κτιρίου, όπως αποθήκες και χώροι στάθμευσης.

Για τα συστήματα αυτά δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ για συστήματα ισχύος έως 1 MWp δεν απαιτείται και άδεια παραγωγής ή άλλη διαπιστωτική απόφαση.

 Το πρόγραμμα αυτό αφορά ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10KW σε στέγες, σκέπαστρα και ακάλυπτους χώρους κτιρίων, εξασφαλίζοντας παράλληλα μηνιαίο αφορολόγητο εισόδημα (έως 8.000 ευρώ ετησίως) ανάλογα με το μέγεθος της παραγόμενης ενέργειας. Ακόμη και χωρίς ίδια συμμετοχή το ετήσιο κέρδος δεν είναι αμελητέο, καθώς μπορεί να φθάσει μέχρι τα 6.000 ευρώ.

Η παραγόμενη ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ χωρίς να επηρεάζει την προηγούμενη λειτουργία του κτιρίου. Ο παραγωγός / ιδιοκτήτης υπογράφει 25ετή σύμβαση με τη ΔΕΗ σύμφωνα με την οποία υποχρεώνει τη δεύτερη να αγοράζει όλη την παραγόμενη ενέργεια προς 0,495 ευρώ/ ΚWh, ποσό 8 φορές υψηλότερο από όσο πουλά στον καταναλωτή σήμερα.

Κάθε φορά που εκδίδεται εκκαθαριστικός λογαριασμός, συμψηφίζεται το ποσό των εσόδων από τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση με τον εκάστοτε λογαριασμό της ΔΕΗ και το υπόλοιπο που απομένει πιστώνεται σε τραπεζικό λογαριασμό του παραγωγού /ιδιοκτήτη. Η όλη διαδικασία δεν απαιτεί την έναρξη λογιστικών βιβλίων και δεν επιφέρει καμία φορολογική επιβάρυνση. Τα παραπάνω ισχύουν για όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, τα διασυνδεδεμένα νησιά και την Κρήτη, ενώ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά υπάρχει όριο στην εγκατάσταση μέχρι 5ΚW.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια ΔΩΡΕΑΝ αυτοψία στο χώρο σας ώστε να σας προτείνουμε την εγκατάσταση που σας συμφέρει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας