αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Ενισχύσεις αγροτών σε περιοχές NATURA – μέτρο 213

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

Ενισχύσεις μπορούν να λάβουν οι αγρότες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές NATURA με το μέτρο 213 που προκήρυξε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι αιτήσεις από τους αγρότες μπορούν να γίνουν έως την 8η Νοεμβρίου 2013. Στόχος του μέτρου 213 είναι η προστασία και βελτίωση των οικοσυστημάτων της άγριας χλωρίδας και άγριας πανίδας.

Natura_2000
Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 21/10/2013 έως 08/11/2013

Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων του μέτρου 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000 στο πλαίσιο του Μέτρου 213 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», υποβάλλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας αίτηση ενίσχυσης, πλήρως συμπληρωμένη.

Α. Δικαιούχοι:
Δικαιούχοι των ενισχύσεων του μέτρου 213 μπορούν να κριθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) και κατέχουν νόμιμα ιδιόκτητους βοσκότοπους που αποτελούν νησίδες φυσικής βλάστησης όπου αναπαράγονται είδη άγριας πανίδας, εντός περιοχών Natura 2000 υπαγόμενων στη δικαιοδοσία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και οι οποίοι φέρουν σήμανση, ότι απαγορεύεται η βόσκηση το χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους, με ευθύνη των καθ’ ύλην αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.

Δε δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας πρόσκλησης, έστω κι αν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, οι ακόλουθες κατηγορίες:
i. Όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών
ii. Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα, για δέκα έτη
iii. Ανήλικα άτομα

Β. Κριτήρια ένταξης:
Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι της δράσης 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000», πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια επιλεξιμότητας:
Να υποβάλλουν, με τη διαδικασία της παραγράφου 7 «Υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης – απαιτούμενα δικαιολογητικά», αίτηση ενίσχυσης στην οποία περιλαμβάνουν τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσής τους, που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Είναι δηλωμένα στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) του έτους 2013 του ενδιαφερόμενου.
β. Κατέχονται νόμιμα καθ’ όλη την περίοδο δέσμευσης γεγονός που τεκμηριώνεται με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Αποκλείονται από την ένταξη βοσκότοποι που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση στο πλαίσιο των Πυλώνων Ι και ΙΙ (ενεργοποίηση βοσκοτόπων, εξισωτική αποζημίωση, βιολογική κτηνοτροφία, Μακροχρόνια παύση της εκμετάλλευσης γεωργικών γαιών, δάσωση γεωργικών γαιών) καθώς και οι συνιδιόκτητοι.
γ. Τα προς ένταξη αγροτεμάχια βρίσκονται εντός των περιοχών παρέμβασης της δράσης, όπως περιγράφονται στην παράγραφο της παρούσας πρόσκλησης.
δ. Το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 0,05 εκτάρια (Ha)
ε. Φέρουν σήμανση ότι απαγορεύεται η βόσκηση από 1 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους.

Δεσμεύσεις δικαιούχων:

Οι αιτούντες υποβάλλοντας την αίτηση ενίσχυσης, δηλώνουν με ευθύνη τους ότι δεσμεύονται για τα παρακάτω:

α. Να αρχίζουν να εφαρμόζουν με δική τους ευθύνη τις δεσμεύσεις των παραγράφων β, γ, δ, ε, στ, ζ και η που ακολουθούν από 1η Ιανουαρίου 2014.
β. Να μη χρησιμοποιούν για τη βόσκηση των ζώων τους το χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου έως 30η Ιουνίου εκάστου έτους τους βοσκότοπους τους οποίους εντάσσουν στο μέτρο 213.
γ. Να διατηρούν τη σήμανση ότι απαγορεύεται η βόσκηση το χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους.
δ. Να τηρούν στο σύνολο της εκμετάλλευσής τους τις απαιτήσεις της Πολλαπλής Συμμόρφωσης.
ε. Να τηρούν φάκελο Natura, ο οποίος φυλάσσεται από τους δικαιούχους για τρία επιπλέον έτη μετά την ημερομηνία της τελευταίας πληρωμής.
στ. Να υποβάλλουν κάθε έτος αίτηση πληρωμής.
ζ. Να δέχονται και να διευκολύνουν τους ελέγχους, που πραγματοποιούν εξουσιοδοτημένα εθνικά και κοινοτικά όργανα.
η. Μετά τη λήξη της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2007-2013 οι δικαιούχοι που εξακολουθούν να έχουν ενεργές συμβάσεις, εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν την εφαρμογή της δράσης για την οποία έχουν υπογράψει σύμβαση, αναλαμβάνουν την υποχρέωση, να προσαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου προγράμματος όπως αυτό θα προκύψει κατά τη νέα προγραμματική περίοδο. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούν να διακόψουν τη σύμβαση χωρίς να τους επιβληθούν κυρώσεις.

Ύψος Ενίσχυσης

Το ύψος ενίσχυσης έχει οριστεί σε 50 € ανά Ha ετησίως.

Η επιλογή του σωστού συμβούλου είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία των επιχειρηματικών σας σχεδίων. Το γραφείο μας, σας παρέχει τις απαραίτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες με σύγχρονο τρόπο σκέψης και λειτουργίας προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στο Πρόγραμμα «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000 στο πλαίσιο του Μέτρου 213 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013»

Πηγή: http://espa-ergasia.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας