αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

2019 ΕΣΠΑ | Αγροδιατροφή

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4.92 out of 5)

Loading...

Ανακοινώθηκε στη 26/3/2019 η πρόσκλήση της δράσης «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων» του κλάδου Αγροδιατροφής του ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020. 

Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση Έργων Ερευνητικής Ανάπτυξης Προϊόντων ή και Υπηρεσιών, που έχουν προκύψει μετά και από τη διαδικασία επιχειρηματικής ανακάλυψης, μέσω της υποστήριξης υφιστάμενων επιχειρήσεων, που επενδύουν στην Καινοτομία ή/και στην Έρευνα και Ανάπτυξη, στον κλάδο Αγρο-διατροφής, ο οποίος περιλαμβάνεται στη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ).

Ποιο είναι το μέγιστο ύψος προϋπολογισμού;

Από 50.000 εως 400.000 €, με ένταση ενίσχυσης έως 80% του επιλέξιμου προϋπολογισμού

Υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει από 16/04/2019, ώρα 13:00 έως στις 30/05/2019 και ώρα 15:00. 

Τι θα πρέπει να αφορούν τα επενδυτικά σχέδια;

  • Καινοτομία
  • Εφαρμοσμένη ή βιομηχανική έρευνα 
  • Πειραματική ανάπτυξη.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 5.000.000€ κι ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός της εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 8.000.000€. Η διαφορά μεταξύ του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού και της δημόσιας δαπάνης ορίζεται ως η ιδία συμμετοχή, η οποία θα καλυφθεί από τους δικαιούχους.

Ποιοι μπορούν να κριθούν δικαιούχοι του προγράμματος;

  • Υφιστάμενες επιχειρήσεις, που έχουν κλεισμένες τουλάχιστον 2 διαχειριστικές χρήσεις
  • Δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στην ΑΜΘ και διαθέτουν τους επιλέξιμους ΚΑΔ πριν την υποβολή οποιασδήποτε ενίσχυσης. 

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ αφορούν την παραγωγή, την επεξεργασία και συντήρηση κρέατος, την επεξεργασία και συντήρηση ψαριών και θαλασσινών, την επεξεργασία και συντήρηση φρούτων και λαχανικών, την παραγωγή ελαίων και λιπών, την τυροκομία, την αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, την επεξεργασία τσαγιού και καφέ, την παραγωγή καρυκευμάτων, την παραγωγή ζωοτροφών, την παραγωγή οίνου, τη ζυθοποιία κ.α. .

| Δείτε Αναλυτικά την Πρόσκληση |

  Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας