αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Δεσμεύσεις | 2019 Βιολογική Γεωργία

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4.89 out of 5)

Loading...

Ποιες είναι οι Δεσμεύσεις των δικαιούχων;

Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων εκκινούν από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης Ένταξης Πράξεων του Μέτρου 11 που τους περιλαμβάνει.  Στην περίπτωση έκδοσης της απόφασης Ένταξης Πράξεων του υπομέτρου 11.2 σε χρόνο κατά τον οποίο δεν έχουν λήξει οι συμβατικές υποχρεώσεις των δικαιούχων, για τα ενταγμένα στις δράσεις 1.1 «Βιολογική γεωργία» και 1.2 «Βιολογική κτηνοτροφία» αγροτεμάχια, βοσκότοπους ή εκτροφές, οι δεσμεύσεις των δικαιούχων αυτών, σε περίπτωση ένταξης τους στο πλαίσιο των δράσεων του υπομέτρου 11.2, εκκινούν από την επομένη της λήξης της σύμβασης στο πλαίσιο των δράσεων 1.1 και 1.2 του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, αντίστοιχα. 


Κατέβασες το ΝΕΟ e-book Βιολογικής Γεωργίας;

Επίσης oι δικαιούχοι οφείλουν, κατ’ έτος να καλύπτονται από νόμιμη σύμβαση με σύμβουλο, ο οποίος υπάγεται στον κλάδο ΠΕ Γεωπόνων ή TE Τεχνολόγων Γεωπονίας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι στο Μέτρο 11

  • Να διατηρούν σταθερό το μέγεθος της έκτασης των αγροτεμαχίων, με τα οποία εντάχθηκαν στο μέτρο, πλην των περιπτώσεων ανωτέρας βίας – εξαιρετικών περιστάσεων.

  • Να τηρούν τις απαιτήσεις της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τον Καν (ΕΚ) αριθ.834/2007 του Συμβουλίου, τον Καν. (ΕΚ) αριθ. 889/2008 της Επιτροπής και τις εθνικές διατάξεις που εκδίδονται για την εκτέλεση εφαρμογής αυτών, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, με την προϋπόθεση της τήρησης της λοιπής εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας για τις αντίστοιχες συμβατικές καλλιέργειες, καθ’ όλη τη διάρκεια της δέσμευσης.

  • Να υποβάλλουν κατ’ έτος αίτηση πληρωμής.

  • Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά κατ΄ έτος μέσω του ΠΣ, τα παραστατικά συμμόρφωσης των ειδικών διατάξεων, εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίζεται με σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

  • Να δέχονται και να διευκολύνουν όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους από τα αρμόδια εθνικά και ενωσιακά ελεγκτικά όργανα.

  • Να τηρούν υποχρεωτικά φάκελο δικαιούχου, όπως ορίζεται στο σημείο 21 του άρθρου 4 της με αριθ. πρωτ. 2848/145689/28.12.2016 (ΦΕΚ Β΄4310/2016) Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ο οποίος θα πρέπει να είναι διαθέσιμος στις ελεγκτικές αρχές σε κάθε σχετικό αίτημα.
    Ο φάκελος δικαιούχου φυλάσσεται για τρία (3)


  • Εφόσον έχουν ενταχθεί στο υπομέτρο 11.1, να καταρτιστούν στις βιολογικές καλλιεργητικές πρακτικές και μεθόδους μέσω του Μέτρου 1 «Δράσεις μετάδοσης γνώσεων και ενημέρωσης» του ΠΑΑ 2014-2020, κατά τη διάρκεια της τριετούς δέσμευσης. Η δέσμευση αυτή δεν ισχύει στις εξής περιπτώσεις όπου:
    i. ο δικαιούχος συμμετέχει και στο υπομέτρο 11.2 ή
    ii. ο δικαιούχος είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχολών Γεωτεχνικής κατεύθυνσης.

  • Οι δικαιούχοι των δράσεων του υπομέτρου 11.1, υποχρεούνται να συνάψουν σύμβαση με ΟΕ&Π εντός χρονικού διαστήματος δέκα πέντε (15) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δημοσιοποίησης της απόφασης ένταξης, σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 13 της αριθ. πρωτ. 2848/145689/28.12.2016 (ΦΕΚ Β΄4310/2016) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

  • Όσον αφορά την καλλιεργητική ομάδα «Ελαιοκομία», η ελάχιστη πυκνότητα φύτευσης των υπό ένταξη ελαιοτεμαχίων ανέρχεται σε 8 ελαιόδεντρα/στρέμμα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι πρόκειται για συστηματικό ελαιώνα. Ελαιώνες με πυκνότητα φύτευσης μικρότερη των 8 ελαιόδεντρων /στρέμμα , δεν είναι επιλέξιμοι προς ένταξη στο Μέτρο.

  • Το ελάχιστο μέγεθος της υπό ένταξη εκμετάλλευσης ανέρχεται σε 3 στρέμματα για τις μόνιμες καλλιέργειες, σε 2 στρέμματα για τις αροτραίες καλλιέργειες.

“Μάθε περισσότερα!”


Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας