αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

5 Δεκεμβρίου | Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 4,92 out of 5)

Loading...

Η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους (World Soil Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης των Επιστημών Εδάφους (IUSS).

| Δείτε τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες Ημέρες |

Στόχος της ημέρας αυτής είναι  να τονίσει τη σπουδαιότητα του εδάφους ως κρίσιμου συστατικού του φυσικού συστήματος και τη συμβολή του στην ανθρώπινη ευημερία και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για την αειφόρο διαχείριση των εδαφών.

Το ήξερες ότι :

Tο ένα τρίτο του παγκόσμιου εδάφους μας είναι ήδη υποβαθμισμένο; Ωστόσο, κινδυνεύουμε να χάσουμε περισσότερα λόγω αυτού του κρυμμένου κινδύνου. Η ρύπανση του εδάφους μπορεί να είναι αόρατη και να φαίνεται μακριά, αλλά ο καθένας και τα  πάντα επηρεάζονται. Με τη συνεχή αύξηση του πληθυσμού της Γης και  που αναμένεται να φθάσει τα 9 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, η ρύπανση του εδάφους είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που υποβαθμίζει τα εδάφη μας, δηλητηριάζει τα τρόφιμα που τρώμε, το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Ανακάλυψε πώς επηρεάζει η ρύπανση του εδάφους την ποιότητα της τροφής μας διαβάζοντας τα βασικά μηνύματα του FAO για τη ρύπανση του εδάδους.

Η καταπολέμηση της ρύπανσης του εδάφους απαιτεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μετατρέψουμε την αποφασιστικότητα σε δράση.  Για αυτό και φέτος  το θέμα της ημέρας είναι “Γίνε η λύση, στη ρύπανση του εδάφους” (Be the Solution to Soil Pollution) #StopSoilPollution και χιλιάδες πολίτες ανά τον κόσμο ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και εκστρατείες ενημέρωσης.

Aναζητάτε τρόπους για να πάρετε μέρος στην Παγκόσμια  Ημέρα Εδάφους;

  Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας