αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Αγροτουρισμός | Πλεονεκτήματα και Προγράμματα Ενίσχυσης

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4,87 out of 5)

Loading...

Τι είναι ο Αγροτουρισμός; Ποιά τα πλεονεκτήματα ενασχόλησης με την εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού; Υπάρχουν επιδοτούμενα προγράμματα που ενισχύουν την ανάπτυξη του;

Αγροτουρισμός | Πλεονεκτήματα και Προγράμματα Ενίσχυσης | Αγροσύμβουλος

Η Αγροσύμβουλος παρέχει υπηρεσίες σύνταξης φακέλων υποψηφιότητας σε προγράμματα αγροτουρισμού καθώς και συνεχή στήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της υλοποίησης των επενδυτικών σας σχεδίων.

Αγροτουρισμός είναι ειδική μορφή Τουρισμού Υπαίθρου, η οποία συνίσταται στο σύνολο των δραστηριοτήτων που συνδέονται με την αγροτική παραγωγή και το πολιτιστικό περιβάλλον των αγροτικών περιοχών, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και τοπική γαστρονομία , καθώς και την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους ενοποιημένους ή μη με αγροτικές εγκαταστάσεις.

Κατά την 4η Προγραμματική Περίοδο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ), υλοποιεί παρεμβάσεις αγροτικού τουρισμού και γενικότερα τουρισμού, μέσω του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» και του Άξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης Leader».

Δείτε εδώ τα προγράμματα Ενίσχυσης Αγροτουρισμού

Πλεονεκτήματα και οφέλη

Ο Αγροτουρισμός επιδιώκει τη δημιουργία θετικών κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ανταποκρίνεται στην ανάγκη των αγροτών να αποκτήσουν συμπληρωματικό εισόδημα απασχολούμενοι με τον τομέα των υπηρεσιών καθώς και στην ανάγκη των κατοίκων των αστικών κέντρων να επιστρέψουν στη φύση.

Ο Αγροτουρισμός αναπτύσσει την τοπική κοινωνία, συμβάλλει στη συνέχεια της παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, διατηρεί τέχνες που διαφορετικά θα είχαν εξαφανισθεί, συμβάλλει στην αναβίωση εθίμων και παραδοσιακών εκδηλώσεων, στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας των απομονωμένων περιοχών με τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και προσφέρει νέες προοπτικές ζωής στους νέους των περιοχών αυτών. Μέσω του Αγροτουρισμού προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά, η μοναδικότητα της κάθε περιοχής.

Ο Αγροτουρισμός προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει τις αγροτικές περιοχές, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των κατοίκων, την πολιτιστική κληρονομιά κάθε περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση. Δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με τη φύση και με τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει.

Γενικότερα ο Αγροτουρισμός συμβάλλει στη:

  • συμπλήρωση και βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος
  • βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργασίας του αγροτικού πληθυσμού
  • συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στον τόπο διαμονής του
  • βελτίωση και διάθεση των τοπικών αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων
  • προστασία του περιβάλλοντος
  • διατήρηση, προβολή κι αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
  • βελτίωση της ελκυστικότητας των αγροτικών περιοχών
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Για οποιαδήποτε ενημέρωση και βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να ενημερωθείτε άμεσα όταν προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας