αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας της Υπαίθρου

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Η 15η Οκτωβρίου εορτάζεται ως “Διεθνής Ημέρα Γυναίκας της Υπαίθρου”.

| Δείτε τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες Ημέρες |

Η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με το Ψήφισμα 62/136 της 18ης Δεκεμβρίου 2007 και αναγνωρίζει τον «κρίσιμο ρόλο και τη συμβολή των αγροτισσών γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των ιθαγενών γυναικών, στην ενίσχυση της γεωργικής και αγροτικής ανάπτυξης, στη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας και στην εξάλειψη της φτώχειας στην ύπαιθρο».

Οι Ελληνίδες αγρότισσες αντιπροσωπεύουν το 48,9% του πληθυσμού στις αγροτικές περιοχές και εκτελούν λειτουργίες ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες οι γυναίκες αποτελούν το 43% του εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα και κάνουν τις περισσότερες από τις γεωργικές εργασίες  Ωστόσο, υπομένουν τις χειρότερες συνθήκες εργασίας, με χαμηλές αμοιβές και ελάχιστη ή καθόλου κοινωνική προστασία. Συχνά αποκλείονται από την απόκτηση γης, τις πιστώσεις και τις επιχειρηματικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για να προκόψουν.

Η μέρα αυτή προτρέπει τα κράτη μέλη, σε συνεργασία με τις οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να αποδώσουν μεγαλύτερη σημασία στη βελτίωση της κατάστασης των γυναικών της υπαίθρου στις εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες αναπτυξιακές τους στρατηγικές.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας