αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας ΜΜΕ | Νομοθεσία

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Ανακοινώθηκαν στις 30/07/2019 διευκρινίσεις για τη Δράση «Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», ΕΣΠΑ 2014 – 2020!

| ΕΣΠΑ 2019 | Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας ΜΜΕ |

Η Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020,στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες» και ειδικότερα έχει ως στόχο την «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και στην επενδυτική προτεραιότητα «Στήριξη της δημιουργίας και της επέκτασης προηγμένων ικανοτήτων για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών» και συμβάλει στην «Αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΜΕ ».

Ποιες είναι οι σημαντικές διευκρινήσεις;

Για τις αιτήσεις χρηματοδότησης που θα υποβληθούν μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η μη επισύναψη του φορολογικού εντύπου Ε3 (ή και του Ισολογισμού) για τα φορολογικά του έτους 2018, θα καθιστά την αίτηση μη πλήρης εξ αρχής και συνεπώς απορριπτέα.

Τι αλλάζει με την 1η Τροποποίηση;

  1. Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων στο Π.Σ.Κ.Ε. από 06.02.2019 σε 20.02.2019 και ώρα 10:00.
  2. Οι επιχορηγούμενες ετήσιες μονάδες εργασίας (ΕΜΕ) πρέπει να είναι πρόσθετες ως προς τις ΕΜΕ της επιχείρησης που αυτή διέθετε το έτος πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.
  3. Η παράγραφος 6, σημείο 6.2 που αφορά τη Μετατροπή κινητήρα επαγγελματικού ή μικτής χρήσης πετρελαιοκίνητου/βενζινοκίνητου οχήματος σε κινητήρα διπλού καυσίμου πετρελαίου/βενζίνης – φυσικού αερίου (CNG) ή υγραερίου (LPG).
  4. Επιπρόσθετο δικαιολογητικό το Ε3 2014.
  5. Πρόσθεση ΚΑΔ για δραστηριότητες με Υπηρεσίες και Εργασίες.

 

  Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας