αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας ΜΜΕ | Νομοθεσία

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Ανακοινώθηκε στις 02-07-2020 η Ορθή επανάληψη της 3ης Τροποποίηση για τη Δράση «Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», ΕΣΠΑ 2014 – 2020!

| ΕΣΠΑ 2019 | Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας ΜΜΕ |

Η Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020,στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες» και ειδικότερα έχει ως στόχο την «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και στην επενδυτική προτεραιότητα «Στήριξη της δημιουργίας και της επέκτασης προηγμένων ικανοτήτων για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών» και συμβάλει στην «Αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΜΕ ».

 

Τι αλλάζει με την 3η Τροποποίηση;

  1.  Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι την 30.11.2020 και ώρα 17:00:00.
  2. Διαγράφεται το σημείο «Δεν δύναται να επιχορηγηθούν ΕΜΕ του έτους που προηγείται του έτους υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (π.χ. για επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση χρηματοδότησης εντός του 2020 δε θεωρούνται επιλέξιμες οι δαπάνες μισθοδοσίας της περιόδου που προηγείται της 1ης Ιανουαρίου 2020)», στο Κεφάλαιο 6. «ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ – ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΑΞΕΩΝ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ» Στο Κεφάλαιο Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, 7. Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (νέο προσωπικό).

 

Διευκρινίσεις;

Για επιχειρήσεις που προτίθενται να υποβάλλουν πρόταση στη Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» μετά την 01-01-2020 και πριν την υποβολή των ετήσιων επίσημων φορολογικών εντύπων (Ε3 / Ισολογισμός) για τη χρήση του 2019, ως έτος αναφοράς για την τυπική προϋπόθεση απασχόλησης 2 τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης θεωρείται το έτος 2019.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας