αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Ευφυή Γεωργία | Αγροσύμβουλος

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Η ευφυής γεωργία αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διαχείρισης της αγροτικής δραστηριότητας, η οποία αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες και την επιστημονική γνώση, με στόχο την ορθή λήψη αποφάσεων με πολλαπλά οφέλη για την αγροτική εκμετάλλευση και το περιβάλλον.

Η ευφυής γεωργία αποτελεί ένα παραγωγικό σύστημα, το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία, χρησιμοποιεί συγκεκριμένες διαδικασίες στη λήψη αποφάσεωνσυνδυάζει όλους τους συντελεστές παραγωγής και αξιοποιεί τη γνώση και τη γεωργική έρευνα, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του επιδιωκόμενου αποτελέσματος.

| Ποια είναι τα οφέλη της Ευφυούς Γεωργίας;|

Ένα ολοκληρωμένο τέτοιο σύστημα εγγυάται μικρότερο κόστος εισροών σε συνδυασμό με αυξημένες αποδόσεις σε κάθε καλλιέργεια. Συγκεκριμένα:

 • Άρδευση με μικρότερη συχνότητα
 • Λιγότεροι ψεκασμοί
 • Μικρότερες ποσότητες λιπασμάτων

Όλα τα παραπάνω συντελούν στην αύξηση της παραγωγής, μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την αλόγιστη χρήση αγροχημικών και ταυτόχρονα καλύτερη ποιότητα προϊόντος με τις λιγότερες εισροές.

Φυτοπροστασία

  1. Τοποθετούνται τηλεμετρικοί σταθμοί, που μετράνε υγρασία εδάφους αέρα και φυτού, την κατάσταση των φυτών και άλλους παράγοντες που επιτρέπουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια την αναγνώριση ασθενειών και εχθρών της καλλιέργειας.
  2. Παγίδες σε διάφορα σημεία των αγροτεμαχίων
  3. Επιτόπιες μετρήσεις από Γεωργικό Σύμβουλο
  4. Μοντέλα φυτοπροστασίας

Άρδευση

Τοποθετούνται υψηλής ακριβείας αισθητήρες και λαμβάνονται δορυφορικά δεδομένα τα οποία τα επεξεργάζονται εξειδικευμένοι επιστήμονες σε μια αξιόπιστη πληροφορία, επιτρέποντας στους παραγωγούς να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την ορθή διαχείριση του νερού.

Λίπανση

Στην περίπτωση της θρέψης στόχος είναι η παροχή των απαιτούμενων θρεπτικών στοιχείων, τη σωστή χρονική περίοδο και με τον απαιτούμενο τρόπο χορήγησης αυτών (διαφυλλική, διασπορά κ.ά). Βασικά προαπαιτούμενα για συμβουλή λίπανσης ακριβείας, είναι η σωστή δειγματοληψία εδάφους και η εργαστηριακή ανάλυση των φυσικοχημικών παραμέτρων (μηχανική σύσταση, pH, οργανική ουσία κ.ά), μακροστοιχείων  και ιχνοστοιχείων του ληφθέντος εδαφολογικού δείγματος.

Ο γεωπόνος – σύμβουλος είναι εκείνος που θα μελετήσει, θα αναλύσει και θα ερμηνεύσει τα δεδομένα που θα συλλέξει το σύστημα, ώστε να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα.

«Ματιά στο μέλλον» σημαίνει «Ματιά στο μέλλον της Γεωργίας» με μεθοδικότητα και διαρκή εξέλιξη στον κλάδο.

Η εταιρεία Αγροσύμβουλος συμμετέχει στο εγχείρημα της Ευφυούς Γεωργίας μέσω της συνεργασίας που έχει επισυνάψει με την NEUROPUBLIC στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον της Γεωργίας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας