αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Ευεργετικές Ιδιότητες Γκρέιπφρουτ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

Η θρεπτική αξία του γκρέιπφρουτ ποικίλλει ανάλογα με το χρώμα (λευκό, ροζ, ή κόκκινο).

Τα γκρέιπ φρουτ είναι πλούσια σε:

  • βιταμίνη Α, Ο, C 
  • σίδηρο
  • κάλιο
  • ασβέστιo

Τα κόκκινα και τα ροζ γκρέιπφρουτ έχουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Α.

Η χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, σε συνδυασμό με τις παραπάνω ιδιότητες, προσδίδει στο Γκρέιπ φρούτ ιδιαίτερη διαιτητική αξία, και για το λόγο αυτό, αυξήθηκε σημαντικά η κατανάλωση και η ζήτηση του προϊόντος στη διεθνή αγορά. Οι ροζ και κόκκινες ποικιλίες είναι πλούσια σε Β- καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

Η βιταμίνη C  αντίστοιχα:

    • Ενδυναμώνει το σύστημα άμυνας.
    • Βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου.
    • Προστατεύει τα κύτταρα και το DNA από τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών οξυγόνου που παράγονται από το φυσιολογικό μεταβολισμό.
      • Ωφελεί στον έλεγχο της υπέρτασης. Χρειάζεται όμως προσοχή, αν γίνεται χρήση αντιυπερτασικών φαρμάκων, καθώς ουσίες που περιέχονται στο φρούτο εμποδίζουν τη διάσπαση και σωστή απορρόφηση τους.
    • Συμβάλλει στον έλεγχο βάρους, ελαττώνοντας τα επίπεδα ινσουλίνης στο πλάσμα του αίματος.
    • Παρουσιάζει σημαντικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, οι οποίες ηρεμούν το πεπτικό έλκος και συμβάλλουν στη θεραπευτική διαδικασία.

Μισό γκρέιπφρουτ παρέχει περισσότερο από το 50 % της συνιστώμενης ενηλίκων ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης Ο στους ενήλικες. 

Καλλιέργεια του γκρέιπφρουτ

Το κόκκινο Γκρέιπφρουτ επιδρά θετικά στην πτώση λιπιδίων!

Σύμφωνα με μελέτες τελευταίων ετών αποδεικνύεται πως το φρέσκο κόκκινο γκρέιπφρουτ περιέχει υψηλότερες ποσότητες  βιοδραστικών ενώσεων και αντιοξειδωτικής δράσης από το λευκό γκρέιπφρουτ. Συγκεκριμένα, δίαιτα συμπληρωμένη με φρέσκο κόκκινο γκρέιπφρουτ επηρεάζει θετικά τα επίπεδα των λιπιδίων και ειδικότερα των τριγλυκεριδίων, καθώς και την αντιοξειδωτική ικανότητα. Η προσθήκη του στις γενικά αποδεκτές δίαιτες που ακολουθούν ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία αθηροσκλήρωση, θα μπορούσε να είναι ιδιαιτέρως επωφελής.

Μάθε περισσότερα!

Πως;

Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας