αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Φάσεις Υλοποίησης | Νέοι Αγρότες 2016

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4,86 out of 5)

Loading...

Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας ενός Νέου Αγρότη;

1η Φάση : Αξιολόγηση Αιτήσεων Στήριξης

Η αξιολόγηση πραγματοποιείται με ευθύνη των Περιφερειών και των αρμοδίων τους Υπηρεσιών μέσω της συμπλήρωσης των αντίστοιχων ηλεκτρονικών φύλλων αξιολόγησης του ΠΣΚΕ. Τα ηλεκτρονικά φύλλα αξιολόγησης περιέχουν όλα τα απαραίτητα σημεία ελέγχου ώστε μαζί με τους διενεργούμενους από το ΠΣΚΕ ηλεκτρονικούς διασταυρωτικούς ελέγχους να επιτυγχάνεται ο πλήρης έλεγχος της επιλεξιμότητας της αίτησης, ο υπολογισμός της βαθμολογίας και ο καθορισμός της οικονομικής στήριξης. Οι ανωτέρω αξιολογήσεις διενεργούνται από α” και β” αξιολογητή, ΠΕ γεωτεχνικούς ή TE Γεωπονίας. Η α” αξιολόγηση διενεργείται από αξιολογητή υπάλληλο της οικείας ΔΑΟΚ. Η β” αξιολόγηση διενεργείται από αξιολογητή, υπάλληλο κάποιας από τις υπόλοιπες ΔΑΟΚ της οικείας Περιφέρειας.

2η Φάση : Κατάταξη υποψηφίων

Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υποβολής των δικαιολογητικών, σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα που είναι διαθέσιμα στο ΠΣΚΕ, οι ΔΑΟΠ επικαιροποιούν τους Πίνακες Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης όπου απεικονίζεται και η νέα βαθμολογική κατάταξη των υποψηφίων.

Ποιες είναι οι κατηγορίες που προκύπτουν μετά την αξιολόγηση;

Εν Δυνάμει Δικαιούχοι, Επιλαχόντες, Απορριπτόμενοι 

  • Δικαιούχοι: θεωρούνται όσοι εντάσσονται κατευθείαν και δεν απαιτείται η προσκόµιση επιπλέον δικαιολογητικών.
  • Εν Δυνάμει Δικαιούχοι:θεωρούνται οι πρώτοι της σειράς κατάταξης, για τους οποίους απαιτείται η προσκόµιση επιπλέον δικαιολογητικών σε διάστηµα ενός µήνα από την ηµεροµηνία της παρούσας απόφασης τα οποία κατά περίπτωση αφορούν:
    1. Τη διακοπή της µόνιµης εξωγεωργικής απασχόλησης.
    2. Την αναστολή του επιδόµατος ανεργίας.
    3. Την απόδειξη της ιδιοκτησίας των αγροτεµαχίων που έχουν δηλωθεί στο ΟΣ∆Ε του έτους 2016 ως µισθωµένα και των οποίων την ιδιοκτησία ο υποψήφιος απέκτησε στη συνέχεια.
  • Επιλαχόντες: για τις αιτήσεις που είναι επιλέξιµες αλλά δεν καλύπτονται από τις διαθέσιµες πιστώσεις
  • Απορριπτόμενοι: Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται όλες οι  µη επιλέξιµες αιτήσεις υποψηφίων

| Αποτελέσματα | 2016 Νέοι Αγρότες |

3η Φάση : Ενστάσεις

Οι δικαιούχοι που έχουν συµπεριληφθεί στον Πίνακα Αποτελεσµάτων έχουν το δικαίωµα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής (ένσταση) µε την έννοια του άρθρου 25 του νόµου 2690/1999 κατά της παρούσας απόφασης. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσµίας 15 ηµερών από την εποµένη της έκδοσης της παρούσας. Σε ενδεχόµενη ένσταση ο υποψήφιος πρέπει να προσβάλει το σύνολο των στοιχείων της αξιολόγησης µε τα οποία διαφωνεί (επιλεξιµότητα, βαθµολογία, ποσό ενίσχυσης). Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στις καταστάσεις επιλαχόντων και απορριπτόµενων εµφανίζονται βαθµολογία και ποσό ενίσχυσης. Συνεπώς η εµφάνιση αυτών των στοιχείων (βαθµολογία – ποσό στήριξης) στις καταστάσεις επιλαχόντων και απορριπτόµενων δεν δηµιουργεί υποχρέωση καταβολής της οικονοµικής ενίσχυσης.

4η Φάση : Διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης

Η οικονομική στήριξη καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον τραπεζικό Λογαριασμό του δικαιούχου σε 2 δόσεις σε συνάρτηση με την πρόοδο του επιχειρηματικού σχεδίου σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων του αλλά και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που περιλαμβάνεται σε αυτό.

Η δεύτερη (τελική) πληρωμή καταβάλλεται μετά την ορθή ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός 5 ετών από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης.

Σε περίπτωση επιβολής μειώσεων ή λοιπών κυρώσεων ενημερώνονται οι δικαιούχοι από τον επιβάλλοντα την ποινή όπως και για τη δυνατότητα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής.

Είστε ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας;

Η Αγροσύμβουλος  ευχαριστεί όλους τους Υποψήφιους Νέους Αγρότες που την εμπιστεύτηκαν για την υποβολή του φακέλου τους και εύχεται σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία!

Ελπίζουμε, σε μία ακόμη συνεργασία στο επόμενο πρόγραμμα που αναμένεται να προκηρυχθεί στο μέλλον και θα αφορά την επιδότηση των γεωργών σε κτιριακές δαπάνες, δαπάνες μηχανολογικού εξοπλισμού κτλ.

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το e – book για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών 

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να ενημερωθείτε άμεσα όταν προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα για τον Εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη νέα μορφή των Σχεδίων Βελτίωσης.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας