αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Φυτά διακόσμησης εσωτερικού χώρου | Προτάσεις και φροντίδα

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4,90 out of 5)

Loading...

Τα φυτά, πέρα από τους κήπους και τα μπαλκόνια, είναι μια εξαιρετική επιλογή διακόσμησης εσωτερικού χώρου, είτε αυτός είναι επαγγελματικός είτε το σπίτι μας.

Δίνουν τόσο χρώμα όσο και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Παρακάτω θα προτείνουμε κάποια φυτά που προσαρμόζονται τέλεια στο εσωτερικό και οι καλλιεργητικές τους φροντίδες είναι ελάχιστες.

Φυτά Εσωτερικού χώρου

  • Πόθος: αντέχει σε θέσεις με ήλιο (έμμεσο) αλλά και σε σκιά, χρειάζεται πότισμα όταν στεγνώσει το χώμα του και εφαρμόζουμε υγρό λίπασμα κάθε μήνα την άνοιξη και μια φορά στην αρχή του φθινοπώρου.
  • Κέντια: είναι από τα φυτά που χάνουν τη ζωτικότητα τους στη σκιά άρα χρειάζεται να τοποθετηθεί σίγουρα σε μια θέση με ήλιο και φως, το ποτίζουμε με άφθονο νερό 1-2 φορές την εβδομάδα (αναλόγως την εποχή) και εφαρμόζουμε υγρό λίπασμα μια φορά τον μήνα από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο.
  •  Σανσιβέρια: αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς σε φωτεινές θέσεις, αντέχει στη σκιά αλλά μειώνεται ο ρυθμός ανάπτυξής της, πότισμα χρειάζεται μια φορά τον μήνα και εφόσον το χώμα της έχει στεγνώσει, εφαρμόζουμε υγρό λίπασμα μια φορά την άνοιξη και μια φορά το φθινόπωρο.
  • Καλαθέα: κατάλληλη θέση κοντά σε παράθυρο με την προστασία μιας λεπτής κουρτίνας, ποτίζουμε από μια φορά την εβδομάδα έως ανά 3-4 ημέρες (αναλόγως την εποχή), εφαρμόζουμε λίπασμα για πράσινα φυτά από αρχές άνοιξης ως το τέλος του φθινοπώρου μια φορά τον μήνα.
  • Μονστέρα: είναι φυτό που αντέχει τη σκιά αλλά αναπτύσσεται γρηγορότερα σε φωτεινές θέσεις , ποτίζουμε μια φορά την εβδομάδα, εφαρμόζουμε υγρή λίπανση ανά δύο εβδομάδες.

Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή φυτού, καθώς κάποια από αυτά έχουν ήπιες τοξικές και δηλητηριώδεις ουσίες που επηρεάζουν τον άνθρωπο και τα κατοικίδια!!!  

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας