αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Guinness Record | Alexpo 2018 | Σκόρδα

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Κατέχει πλέον τη δική του θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, το σκόρδο Ν. Βύσσας του δήμου Ορεστιάδας, με την ενιαία πλεξούδα σκόρδων, μήκους 612 μέτρων και 70 εκατοστών!

Καθώς ο Έβρος παράγει παραδοσιακά το σκόρδο και είναι μεταξύ των κύριων προμηθευτών της Ελλάδας, το Επιμελητήριο του Έβρου έσπασε το ρεκόρ Guiness, δημιουργώντας μια μεγάλη πλεξούδα σκόρδου πάνω από το σημερινό ρεκόρ (255m). Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής περιοχής σε αυτή την πολύ σημαντική και παραδοσιακή παραγωγή της περιοχής του Έβρου.

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής – Επεξεργασίας – Εμπορίας (Α.Σ.Π.Ε.Ε.) Σκόρδου ιδρύθηκε το 2009, έχει την έδρα του στη Νέα Βύσσα, με σκοπό την οργάνωση της παραγωγής των μελών του, την τυποποίηση, επεξεργασία και εμπορία αυτού του μοναδικού Ελληνικού παραδοσιακού προϊόντος. Έχει στην κατοχή του άριστη γραμμή διαλογής, επεξεργασίας και συσκευασίας για να επιτυγχάνεται η υψηλότερη ποιότητα του σκόρδου Βύσσας καθώς και ψυχτικούς θαλάμους για τη διατήρηση και διάθεση του σκόρδου κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Τέλος, διαθέτει πλήθος συσκευασιών για να καλύπτει όλες τις προτιμήσεις και ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Πιστοποιημένο με τα πρότυπα συστήματος διαχείρισης ποιότητας GlobalG.A.P καθώς και Agro 2-1 και Agro 2- 2.

Δείτε φωτογραφικό υλικό 

Από τις 15-19 Ιουνίου στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η 18η Alexpo 2018, στην οποία ολοκληρώθηκε και η επίσημη προσπάθεια κατάρριψης Ρεκόρ Γκίνες με θέμα την μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδου.


Στις 18 Ιουνίου τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η επίσημη προσπάθεια κατάρριψης Ρεκόρ Γκίνες, πλέκοντας την μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδου μήκους 300 μέτρων, καταρρίπτοντας το Ρεκόρ που κατέχει η Ουγγαρία (255 μέτρα) από το 2006. Η προσπάθεια επιχειρείται από την Atanasova Dimitrina, δικαιούχου του προγράμματος Νέων Αγροτών 2014, η οποία έχει εξειδικευτεί στην καλλιέργεια του σκόρδου και επιλέχθηκε για αυτή την προσπάθεια αυτή, ολοκληρώνοντάς την με επιτυχία 20 ώρες περίπου αργότερα.

Κατέχοντας πλέον τη δική του θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, το σκόρδο Ν. Βύσσας του δήμου Ορεστιάδας, με την ενιαία πλεξούδα σκόρδων, μήκους 612 μέτρα και 70 εκατοστά!

Για τη δημιουργία της πλεξούδας χρησιμοποιήθηκαν 19.530 σκόρδα.

Τι έκανε εκεί ο Αγροσύμβουλος ;

Η Αγροσύμβουλος ανέλαβε την ανάλυση Διαγράμματος Ροής, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, ώστε ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία, να πληρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, και να μπορεί μετά το ρεκόρ να διανεμηθεί ασφαλώς στο κοινό.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα Σκόρδα μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους!

Το διάγραμμα έγινε από την Τσιμοπούλου Βασιλική MSc Γεωπόνος.

 

 

Η τελική Πιστοποίηση με τα 612,7 μ. 

Η διαδικασία καταμέτρησης τήρησε όλους τους διεθνής κανονισμούς που επιβάλει το World Record Guinness.

Στην διαδικασία πιστοποιημένος επιτηρητής ήταν ο Δρ. Βαβίας Σταύρος Γεωπόνος συνιδρυτής της Αγροσύμβουλος και τεχνικός υπεύθυνος για την καταμέτρηση ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κος Ζήσης Σαρδάνης.

Διέθεσε μάρτυρες – κριτές εξειδικευμένο προσωπικό της Αγροσύμβουλος με την Ιγνατιάδου Ελισάβετ, MSc Γεωπόνο με ειδίκευση στην τεχνολογία τροφίμων. Υπόλοιποι κριτές ήταν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κος Βασίλειος Μαυρίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Π.Ε. Έβρου κος Πασχάλης Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κος Γεώργιος Ουζουνίδης, ο Διευθυντής Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης κος Κωσταντίνος Στεφανίδης, η Δικηγόρος κα Γεσθημανή Πολυχρόνη που είχαν πιστοποιηθεί τα στοιχεία τους από το World Record Guinness.

Η σιγουριά του νικητή χωρίς κούραση μέχρι το τέλος της Δήμητρας που στο πρόσωπο της εκπροσωπήθηκε ένας ολόκληρος Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκόρδου Βύσσας και ένα χωριό με ιστορία στην παραγωγή Σκόρδου. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια στο Συνεταιρισμό !!!

Τα καλύτερα έρχονται για το Σκόρδο Βύσσας. Συγχαρητήρια από την Εταιρεία Αγροσύμβουλος στο Επιμελητήριο Έβρου και την alexpo2018 για την φοβερή ιδέα και την τέλειο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας