αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Καινοτομία & Νέα επιχειρηματικότητα

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Ο συνδυασμός της καινοτομίας, του ανθρώπινου δυναμικού και των νέων τεχνολογιών αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας.

Print

Η καινοτομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και είναι άρρηκτα δεμένη με την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη.

Η επιχειρηματικότητα είναι η κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιτρέποντας την μετατροπή νέων και καινοτόμων ιδεών σε επιτυχημένες προσπάθειες.

Για να υλοποιήσει ένα άτομο την ιδέα του και να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση χρειάζεται σκληρή δουλειά, δημιουργική φαντασία, αντίληψη των ευκαιριών που παρουσιάζονται, προσαρμοστικότητα στις μεταβολές και ικανότητα στην οργάνωση και διοίκηση.

Η καινοτομία είναι το κλειδί για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης επιχειρηματικής ιδέας. Ο επιχειρηματίας καινοτομεί με τους εξής τρόπους:

  • Δημιουργεί ένα νέο προϊόν
  • Χρησιμοποιεί νέες μεθόδους παραγωγής και οργάνωσης της επιχείρησης
  • Δημιουργεί μια νέα αγορά

Κάθε καινοτομία συνοδεύεται από διαφορετικό ύψος κινδύνων και κερδών. Ο εν δυνάμει επιχειρηματίας χρειάζεται να συγκεντρώσει και να αξιολογήσει πληροφορίες για παρόμοια προϊόντα που υπάρχουν, την αγοραστική δύναμη των πελατών καθώς και τις ευκαιρίες και τις απειλές στο εξωτερικό περιβάλλον.

Πριν από την εκκίνηση μιας επιχείρησης απαραίτητη είναι η δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business plan). Σκοπός του επιχειρηματικού σχεδίου είναι να αναλύσει την υπάρχουσα κατάσταση και να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση των επενδυτών.

Συμπέρασμα

Επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι.

Μάθε περισσότερα!

Πως;

Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας