αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Καλλιέργεια Κύμινου | Καλλιεργητικές Τεχνικές

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 4.88 out of 5)

Loading...

cumin-seeds

Είναι ετήσιο, ποώδες και μικρού μεγέθους φυτό. Τα φύλλα του είναι πολυσχιδή και τα άνθη του λευκά ή ρόδινα. Οι αποξηραμένοι καρποί είναι λεπτοί, επιμήκεις, ωοειδείς, καστανοκίτρινοι με βαρύ άρωμα.

Ποιες είναι οι κατάλληλες περιοχές για την ανάπτυξη του;

Ευδοκιμεί σε περιοχές με πολύ ήπιο κλίμα (νότιες και νοτιοδυτικές) με αμμοπηλώδη και καλώς αποστραγγιζόμενα εδάφη μέσης ή μεγάλης γονιμότητας. Παλαιότερα καλλιεργήθηκε σε περιορισμένη έκταση στη Χίο.

Σπορά

Πολλαπλασιάζεται με σπόρο με σπορά στα πεταχτά ή σε γραμμές με σπαρτικές μηχανές.

Η σπορά γίνεται την άνοιξη σε γραμμές που απέχουν μεταξύ τους 40-50εκ. σε καλά προετοιμασμένο χωράφι. Η απαιτούμενη ποσότητα σπόρου φτάνει το 1.5 κιλό/ στρέμματα όταν πρόκειται για σπορά στα πεταχτά και το 0.5-1.0 κιλό με σπαρτική μηχανή.

Σημαντικές καλλιεργητικές τεχνικές θεωρούνται:

  • η πλήρης καταστροφή των ζιζανίων (σκαλίσματα, βοτανίσματα, ζιζανιοκτονία)
  • τα ποτίσματα τον Ιούνιο, Ιούλιο ευνοούν την καλλιέργεια (3-4 ποτίσματα είναι αρκετά)

Συγκομιδή και Αποδόσεις

Η συγκομιδή ξεκινά 100-120 ημέρες από την σπορά, όταν ξεραθούν τα φυτά. Θερίζονται, αφήνονται για ξήρανση και στη συνέχεια αλωνίζονται. Η απόδοση σε ξηρή μάζα ανέρχεται στα 50-100 κιλά/στρέμμα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας