αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Καλλιέργεια Γκρέιπ Φρουτ | Καλλιεργητικές Τεχνικές

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Το γκρέιπ φρουτ ονομάστηκε έτσι από από την ιδιομορφία του είδους να παράγει καρπούς σε ομάδες και είναι βέβαιο ότι προήλθε από τη φράππα αλλά δεν είναι γνωστός ο τρόπος.

Grapefruit

Χαρακτηριστικά

Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 5 μέτρα, έχει πυκνό φύλλωμα που αποτελείται από σκούρα, πράσινα, γυαλιστερά φύλλα. Κατά την περίοδο ανθοφορίας, στους άξονες των φύλλων φύονται μεγάλα άσπρα άνθη. Τα πέταλά τους είναι λίγο μεγαλύτερα από της πορτοκαλιάς. Ο καρπός είναι κίτρινου χρώματος όταν ωριμάσει και στο μέγεθος είναι μεγαλύτερος από αυτόν της πορτοκαλιάς. Πάντως το μέγεθος του ποικίλει ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες καλλιέργειας, Η σάρκα του έχει διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με την ποικιλία είναι μαλακή και χυμώδης και η γεύση της είναι γλυκόξινη. Η φλούδα είναι λεία και η γεύση της είναι έντονα πικρή.

Τα γκρέιπ φρουτ ταξινομούνται σε δύο ομάδες, στα κοινά ή λευκά και στα έγχρωμα που είναι ροζ ή κόκκινο χρώμα.

Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις

Ιδανικά εδάφη για την καλλιέργεια του γκρέιπ φρουτ, έτσι ώστε να παράγει καρπούς άριστης ποιότητας, είναι τα αμμώδη και σχετικά γόνιμα. Είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με την πορτοκαλιά και την λεμονιά αλλά και στις χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και στην καλλιεργητική αμέλεια. Σε ξηρά κλίματα σε σχέση με τα κρύα, το χρώμα των καρπών είναι πιο έντονο και λαμπερό, η γεύση τους πιο καλή, το μέγεθος είναι μεγάλο καθώς και η περιεκτικότητα τους σε χυμό.

Γνωρίζεις τα υπόλοιπα υποτροπικά είδη;

Καλλιεργητικές Τεχνικές

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ

Πολλαπλασιάζεται με εμβολιασμό της επιθυμητής ποικιλίας πάνω στα κατάλληλα υποκείμενα. Στην χώρα μας, ως υποκείμενα του γκρέϊπ φρουτ χρησιμοποιείται λιγότερο η νεραντζιά.

Οι αποστάσεις φύτευσης που συνιστώνται είναι 7,5 x 7,5 μ. Η λίπανση όμως με διάφορα λιπάσματα ή κοπριά θεωρείται απαραίτητη. Τα δέντρα αποδίδουν εμπορικά εκμεταλλεύσιμους καρπούς κατά τον 3ο-5ο χρόνο μετά από τη φύτευση τους.

Κάθε ενήλικο δέντρο έχει μεγάλη παραγωγικότητα, που μπορεί να φτάσει και τα 650 κιλά καρπού ανά δέντρο.

 

Μάθε περισσότερα!

Πως;

Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας