αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Καλλιεργητικές Εργασίες Οπωροφόρων ανά Μήνα

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Η συμπεριφορά ενός πολύπλοκου οργανισμού, όπως είναι ένα οπωροφόρο δέντρο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τη γενετική του σύσταση, τις καλλιεργητικές φροντίδες και το περιβάλλον.

Καλλιεργητικές Εργασίες Οπωροφόρων Δέντρων ανά Μήνα

 

Ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν ζημιές στην παραγωγή αλλά, πολύ συχνά, και στο φυτικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα τις απώλειες παραγωγής και εισοδήματος για περισσότερα του ενός έτη. Ζημιές από χαλάζι, ανεμοθύελλα, πλημμύρες, υψηλές θερμοκρασίες και πάνω από όλα παγετοί, είναι συνηθισμένες και τόσο εκτεταμένες μερικές χρονιές, που επηρεάζουν την οικονομία ολόκληρων περιοχών.

Δείτε ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν κάθε μήνα:

Οι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την επιτυχία της καλλιέργειας είναι:

Η ορθή επιλογή τόσο του υποκειμένου όσο και της καλλιεργούμενης ποικιλίας, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο εγκλιματισμός στη συγκεκριμένη περιοχή που επιθυμεί κάποιος να καλλιεργήσει.

Η μελέτη του ανάγλυφου είναι αναγκαία για την απομάκρυνση των ψυχρών ρευμάτων αέρα και την παγοπροστασία του οπωρώνα, για την αντιμετώπιση της διάβρωσης και ασφυξίας του εδάφους, καθώς και για την εφαρμογή του καταλληλότερου συστήματος ποτίσματος.

Το έδαφος που ευδοκιμούν τα διάφορα είδη.

Οι ιδανικές θερμοκρασίες ανάπτυξης.

Τα ιδανικά επίπεδα σχετικής υγρασίας. Η ιδανική σχετική υγρασία για τα οπορωφόρα είναι 60-65%. Υψηλότερη υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη ασθενειών και παρασίτων. Για την καλλιέργεια των οπωροφόρων ενδιαφέρει η ένταση και η διάρκεια του φωτισμού. Η αφομοίωση των δέντρων αυξάνει, όσο αυξάνει η ένταση του ηλιακού φωτός. Η χαμηλή ένταση ευνοεί τη βλάστηση, ενώ το έντονο φως την άνθηση και την καρποφορία.

Η ποιότητα του νερού παίζει σημαντικό ρόλο, εφόσον τα διάφορα είδη έχουν μικρή αντοχή στα άλατα. Έτσι αν το νερό άρδευσης έχει μεγάλες συγκεντρώσεις αλάτων, μπορεί να περιοριστεί η βλάστηση και η παραγωγικότητα της φυτείας.

Οι καλλιεργητικές εργασίες που σχετίζονται με τους παραπάνω παράγοντες πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Μάθε περισσότερα!

Παρακολούθησε τα σεμινάρια κατάρτισης που διοργανώνει η Αγροσύμβουλος και ενημερώσου αναλυτικά για όποια καλλιέργεια σε ενδιαφέρει!

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή επικοινωνήστε μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε στην έναρξη της δικής σας εκμετάλλευσης.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας