αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Κορωνοϊός και Διατροφή | Τι οφείλoυμε να προσέχουμε

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

 

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως ; Ποιες είναι οι υγιεινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσουμε στην περίοδο της καραντίνας; Πώς να διαμορφώσουμε ένα προσιτό και ισορροπημένο διατροφολόγιο, τώρα που είμαστε διαρκώς στο σπίτι;

Αν και εσύ αμφιταλαντεύεσαι με αυτά τα ερωτήματα και νιώθεις σύγχυση, τότε θα πρέπει αρχικά να σε ενημερώσουμε πώς δεν υπάρχει κάποια “μαγική” συνταγή που είναι ικανή να προλάβει  την λοίμωξη, αλλά υπάρχουν πολλές τροφές και διάφορα θρεπτικά συστατικά που συσχετίζονται με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

| Κορωνοϊός| COVID-19 |

Μερικά από αυτά είναι ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος,το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D. Για να ενισχύσουμε λοιπόν τη λειτουργία του  θα πρέπει να καταναλώνουμε ποικιλία τροφίμων προκειμένου να λαμβάνουμε καθημερινά ικανοποιητικές ποσότητες από όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως αυτή την περίοδο είναι καλό να αναπτύξουμε κάποιες διατροφικές συνήθειες που θα συνδυάζουν ισορροπημένα όλες τις παραπάνω κατηγορίες τροφών, και θα μας απομακρύνουν από την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Ενδεικτικά, μερικές συμβουλές στο καθημερινό μας διατροφολόγιο θα μπορούσαν να είναι:

1. Να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.

Φρέσκα, κατεψυγμένα ή αποξηραμένα, όλα εντάσσονται στις μερίδες που πρέπει να καταναλώνουμε. Τα διαφορετικά χρώματα και η ποικιλία θα μας βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε περισσότερα και διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.

2. Να περιλαμβάνουμε μία μερίδα αμυλούχων τροφών σε κάθε γεύμα.

Οι πατάτες, το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, η βρώμη και τα δημητριακά πρωινού αποτελούν καλές επιλογές και ιδίως όταν πρόκειται για προϊόντα ολικής άλεσης που είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες.

3. Να εντάξουμε τα όσπρια στη διατροφή μας τουλάχιστον 2 φορές κάθε εβδομάδα.

 Άλλωστε τα όσπρια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή μας με πολλούς τρόπους. Οι σαλάτες, οι σούπες και τα μπιφτέκια από όσπρια είναι μερικοί από αυτούς.

Είμαστε ότι τρώμε και αυτό αντανακλάται στο σώμα και στην ψυχολογία μας!

4. Να επιλέγουμε ποιοτικές πηγές πρωτεΐνης που είναι απαραίτητες για τη σύνθεση αντισωμάτων.

Τα ψάρια, τα αυγά και το άπαχο κρέας είναι μερικές καλές επιλογές, ενώ το ψάρι καλό είναι να συμπεριλαμβάνεται δύο φορές κάθε εβδομάδα στη διατροφή μας.

5. Να προσθέσουμε 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών στο ημερήσιο διατροφικό μας πλάνο.

Τo γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά χαμηλών λιπαρών είναι ένας πολύ καλός τρόπος να λάβουμε τη συνιστώμενη ποσότητα ασβεστίου που χρειαζόμαστε καθημερινά.

6. Να επιλέξουμε πηγές ποιοτικού λίπους. 

Το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το ταχίνι και οι σπόροι θα δώσουν στον οργανισμό μας λιπαρά οξέα που χρειάζεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

  

Πέρα όμως από τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που καλούμαστε να μεταβάλλουμε στο διατροφολόγιο μας, είναι εξίσου υψίστης σημασίας να εφαρμόσουμε και κάποιους μικρούς, άτυπους κανόνες που θα συμβάλλουν και αυτοί με την σειρά τους στην προσπάθεια μας για την διατήρηση μίας άρτιας σωματικής και πνευματικής ευεξίας.

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ | ΜΑΘΕ | ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥ

Πηγή: https://www.mednutrition.gr/

  Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

 

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!

 

Για καλύτερη εξυπηρέτηση του χώρου σας η Ecopest Servises προσφέρει τις υπηρεσίες της για την ΑΜΘ!

 


 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας