αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Εταιρία

Γκαϊντατζή Χριστίνα

Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής Δ.Π.Θ.

«Η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος επιβάλλουν την δημιουργία, βελτίωση και διατήρηση υπαρχόντων και παραδοσιακών ποικιλιών με σκοπό την διάσωση της εθνικής αγροτικής κληρονομιάς που θεωρείται προαγωγή της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης.»

Γεωπόνος Msc του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης με κατεύθυνση την Φυτική Παραγωγή, με  ειδίκευση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Αειφορικά Συστήματα Παραγωγής και Περιβάλλον στην Γεωργία» και κάτοχος υποτροφίας ΙΚΥ για την άριστη επίδοσή της.

Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης απασχολήθηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ποιοτικό Έλεγχο Οσπρίων και Σιτηρών στο «ΑΓΡΟΚΗΠΙΟ ΑΒΕΕ» (Κέντρο Σποροπαραγωγής, Επιχείρηση Εμπορίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Λιπασμάτων) και τον επόμενο χρόνο ανέλαβε θέση ως Υπεύθυνη Γεωπόνος στον τομέα αυτό.

Εργάστηκε ως Γεωπόνος στον ΟΠΕΚΕΠΕ στον επιτόπιο έλεγχο αγροτεμαχίων και καλλιεργειών και πραγματοποίησε την ετήσια πρακτική της άσκηση (Αγροτικό) στο ΚΕΠΠΥΕΛ Ορεστιάδας (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων).

Στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Ορεστιάδας εργάστηκε ως Γεωπόνος στη θέση «Εκτιμήτρια ξένων υλών κατά την παραλαβή των ζαχαρότευτλων».

Συμμετείχε ως εξωτερικός συνεργάτης σε δύο Επιστημονικά Προγράμματα ΕΣΠΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από τα οποία έχουν προκύψει δημοσιεύσεις που αφορούν την Βελτίωση ποικιλιών Αραβοσίτου και Φακής.