αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Επιλέξιμες Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις | Νέοι Αγρότες 2014

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις για να είναι επιλέξιμες για το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών;

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών | Αγροσύμβουλος

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών | Αγροσύμβουλος

Συμπληρώστε την αίτηση αξιολόγησης ή επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε πλήρως για το Πρόγραμμα Νέοι Αγρότες 2014 για:

Η Αγροσύμβουλος  με εμπειρία σε επιδοτούμενα προγράμματα αγροτών αναλαμβάνει για εσάς:

  • την σύνταξη του απαιτούμενου από την προκήρυξη επιχειρηματικού σχεδίου
  • την τεχνική υποστήριξη του φακέλου μέχρι και το στάδιο της αποπληρωμής


Βάσει της προκήρυξης για να κριθεί επιλέξιμη μία γεωργική εκμετάλλευση θα πρέπει να πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις ένταξης:

α) Η γεωργική εκμετάλλευση του υποψηφίου προς ένταξη στο καθεστώς ενισχύσεων  πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του και  να έχει μέγεθος τυπικών απαιτήσεων σε εργασία τουλάχιστον μισή (0,5) ΜΑΕ.  Εκμεταλλεύσεις ή τμήματα εκμεταλλεύσεων που δεν βρίσκονται στην ευρύτερη  περιοχή του τόπου μόνιμης κατοικίας των υποψηφίων δεν γίνονται αποδεκτά για  τους σκοπούς του προγράμματος.

β) Τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι:

  • Ιδιόκτητα ή μισθωμένα ή συνδυασμός τους
  • Μεγαλύτερα ή ίσα της ελάχιστης έκτασης κατά τύπο αγροτεμαχίου που είναι  επιλέξιμη στα καθεστώτα της ενιαίας ενίσχυσης και σε κάθε άλλη περίπτωση  μεγαλύτερα ή ίσα των 1.000 τετραγωνικών μέτρων (1 στρέμμα), με εξαίρεση τα  νησιά του Αιγαίου Πελάγους (πλην των νήσων Κρήτης και Ευβοίας) στα οποία είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά και μικρότερα αγροτεμάχια.

Προϋποθέσεις ένταξης

5 κριτήρια για το εάν είναι επιλέξιμη μια γεωργική εκμετάλλευση

γ) Το ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι ιδιόκτητο  και καταγεγραμμένο στα μητρώα και βιβλιάρια του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.

δ) Το σύνολο της εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί για πρώτη φορά σε Ενιαία  Δήλωση Εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά το έτος υποβολής της αίτησης ή και  κατά το προηγούμενο έτος και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της  πρώτης ενιαίας δήλωσης εκμετάλλευσης και της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης  προς ένταξη δεν υπερβαίνει, σε κάθε περίπτωση, τους 14 μήνες.

ε) Για τους σκοπούς της εφαρμογής του Μέτρου ως προς την ιδιοκτησία και αρχηγία  οικογενειακών εκμεταλλεύσεων ισχύουν επιπλέον τα ακόλουθα:

  • η ιδιοκτησία στα πλαίσια της οικογένειας θεωρείται ότι υφίσταται στο πρόσωπο  και των δύο συζύγων, ανεξαρτήτως πραγματικού γεγονότος και ως εκ τούτου δεν  απαιτούνται μισθώσεις μεταξύ των συζύγων.
  • μόνο ένας εκ των συζύγων μπορεί να θεωρηθεί ως αρχηγός της οικογενειακής  εκμετάλλευσης. Μεταβίβαση της αρχηγίας γεωργικής εκμετάλλευσης, μεγέθους  σε εργασία 0,5 ΜΑΕ και άνω, μεταξύ συζύγων δεν γίνεται αποδεκτή για την  ένταξη στο Μέτρο «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
  • Το σύνολο της εκμετάλλευσης του υποψηφίου πρέπει να έχει περιληφθεί στην  Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης που έχει υποβάλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο αρχηγός  της και η/ο σύζυγός του/της.

Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια Νέων Αγροτών που διοργανώνει η Αγροσύμβουλος  για να είστε πλήρως ενημερωμένοι για τις δυνατότητες αξιοποίησης του Προγράμματος.

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το e – book για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών 

2014-ebook Νέοι Αγρότες | Μάθε πως να γίνεις

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συγκεντρώστε αυτά που σας αφορούν και προσκομίστε τα στην Αγροσύμβουλος για να προχωρήσουμε άμεσα στην προαξιολόγηση του φακέλου σας. Ο σωστός έλεγχος των δικαιολογητικών είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία των επιχειρηματικών σας σχεδίων.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας