αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Συμβολαιακή Γεωργία

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Ο θεσμός της συμβολαιακής γεωργίας έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα και δημιούργησε νέα δεδομένα για την ελληνική γεωργία και τη βιομηχανία, με προφανή οφέλη και για τις δύο πλευρές.  

Συμβολαιακή γεωργία | Αγροσύμβουλος

Οι αγρότες μετατρέπονται σε επιχειρηματίες!

Οι αγρότες / παραγωγοί, πριν ακόμη καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, γνωρίζουν σε ποιες τιμές θα πουλήσουν το προϊόν τους!

Οι αγρότες / παραγωγοί, πριν ακόμη καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, γνωρίζουν σε ποιες τιμές θα πουλήσουν το προϊόν τους, αλλά και ότι θα υπάρξει πλήρης απορρόφηση της παραγόμενης ποσότητας. Το μοντέλο αυτό, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, συμβάλει στην προσαρμογή του αγροτικού τομέα στη νέα εποχή, κυρίαρχο στοιχείο της οποίας είναι η ανταγωνιστικότητα ενός προϊόντος και όχι το αν επιδοτείται με κοινοτικές ενισχύσεις.Ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια στη μορφή αυτή συνεργασίας με τους παραγωγούς τους, αφού παρέχει αμοιβαία οφέλη: εκτός του ότι ο αγρότης απολαμβάνει ένα εγγυημένο εισόδημα η βιομηχανία πέρα από μια σταθερή ποιότητα και ροή πρώτης ύλης, εξασφαλίζει και μια «ταυτότητα» για το προϊόν της. Το «κέρδος» του καταναλωτή είναι ότι γνωρίζει την προέλευση του προϊόντος που καταναλώνει – σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, ακόμα και το όνομα του ίδιου του παραγωγού.

Ποια είναι τα οφέλη;

• Διασφαλίζεται η ανάπτυξη και εξέλιξη του αγροτοβιομηχανικού τομέα και δημιουργούνται τα θεμέλια για μια παραγωγική και ανταγωνιστική γεωργία.
• Παράγονται πιστοποιημένα προϊόντα. Επιβάλλεται η ποιότητα και η τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων σε επίπεδο εκμετάλλευσης.
• Ελαχιστοποιείται, αν όχι καταργείται η μεσολάβηση «μεσαζόντων» στην διάθεση που είχε σαν αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών των αγροτικών προϊόντων, χωρίς κανένα προκύπτον όφελος για τον παραγωγό.
• Κατοχυρώνονται τα δικαιώματα του παραγωγού και του διαχειριστή της αγροτικής παραγωγής.
• Αναπτύσσεται η αξιοπιστία του αγοραστή και η επαγγελματική κατάρτιση του παραγωγού.
• Εξασφαλίζεται σταθερό εισόδημα για τους αγρότες.
• Διασφαλίζονται πρώτες ύλες ποιότητας σε προκαθορισμένες τιμές για τις βιομηχανίες τροφίμων.

Ο θεσμός της συμβολαιακής γεωργίας δύναται να αναβαθμίσει τον ρόλο του αγρότη παραγωγού!

H συμβολαϊακή γεωργία αναβαθμίζει τη συλλογική έκφραση των αγροτών!

Συγκεκριμένα, ο αγρότης θα μετατραπεί σε επιχειρηματία, θα σταματήσει να στηρίζει την ανάπτυξή του στις κρατικές ή κοινοτικές επιδοτήσεις και θα επενδύσει στην εκπαίδευση και στην πληροφόρηση για νέες μορφές γεωργίας. Επίσης, θα μάθει να προσαρμόζεται στις καταναλωτικές ανάγκες της αγοράς στοχεύοντας συνεχώς στην ποιότητα και στην υγιεινή των παραγόμενων προϊόντων.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή επικοινωνήστε μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε στην έναρξη της δικής σας εκμετάλλευσης.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας