αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Bιολογικά Προϊόντα Φυτοπροστασίας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4.89 out of 5)

Loading...

Ο άνθρωπος στην ενασχόλησή του τόσο με την κηπουρική, όσο και με τη γεωργία ως επάγγελμα, έχει αρχίσει να στρέφεται στον βιολογικό τρόπο φυτοπροστασίας της καλλιέργειάς του.

 

Με τη χρήση είτε βιολογικών σκευασμάτων (σε περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης), είτε με συνταγές που αποτελούνται με υλικά που βρίσκουμε εύκολα και οικονομικά, μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.  

 

2020 | Διεθνές έτος υγείας των φυτών 

 

Τα βιολογικά προϊόντα αντιμετώπισης εντόμων και ασθενειών για φυτά και καλλιέργειες έχουν συγκεκριμένη σύσταση και προδιαγραφή για τη χρήση τους, πληροφορίες που αναγράφονται στην ετικέτα. Παρακάτω, θα εξετάσουμε κάποια προϊόντα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού 2029/91. 

 

  • Βάκιλλος Θουριγγίας: ο γνωστός στην επιστημονική κοινότητα ως Bacillus thuringiensis, είναι βακτήριο του εδάφους και αποτελεί εχθρό ορισμένων σημαντικών εντόμων. Αντιμετωπίζει επιτυχώς την κάμπια της πιερίδας, την Tuta absoluta, την ευδεμίδα της αμπέλου, την κάμπια του πεύκου και τέλος την κάμπια της τριανταφυλλιάς.
  • Άλατα καλίου λιπαρών οξέων: η σύστασή τους μοιάζει με του κοινού σαπουνιού και αντιμετωπίζουν τη μελίγκρα, τον αλευρώδη, την ψώρα των φυτών και τον τετράνυχο.
  • Φυσικό πύρεθρο: συνηθισμένο και άκρως αποτελεσματικό φυτοπροστατευτικό, το οποίο αποτελεί βάση πολλών σκευασμάτων. Εξοντώνει τις κάμπιες λαχανοκομικών και καλλωπιστικών καλλιεργειών, τους θρίπες, τους αλευρώδεις, τις Tuta absoluta, τους δορυφόρους της πατάτας και τις μελίγκρες.
  • Θερινός πολτός: εντομοκτόνο με βάση το παραφινέλαιο, το οποίο αντιμετωπίζει τη μελίγκρα, τις κάμπιες των λεπιδόπτερων, την ψώρα, τη βαμβακάδα, τον αλευρώδη και τον φυλλοκνίστη. Καλό είναι να εφαρμόζεται όταν οι εχθροί είναι σε νεαρή ηλικία.
  • Καολίνης: είναι ορυκτό της αργίλου, κολλώδης ουσία που εφαρμόζεται στο φύλλωμα και απωθεί εχθρούς όπως ο δάκος της ελιάς, ο θρίπας της αμπέλου και η ψύλλα της αχλαδιάς.
  • Βορδιγάλειος και Βουργούνδιος πολτός: και οι δύο έχουν βάση τον χαλκό, αντιμετωπίζουν τον περονόσπορο.
  • Φερομόνη: χημική ουσία που απελευθερώνεται από τα έντομα και επηρεάζει τη συμπεριφορά τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκονται σαν παγίδες σε διάφορα σημεία της καλλιέργειας, προκαλούν σύγχυση στα αρσενικά, τα οποία αδυνατούν να εντοπίσουν τα θηλυκά και να τα γονιμοποιήσουν.
  • Θείο: ή θειάφι, έχει εντομοκτόνες, ακαρεοκτόνες και μυκητοκτόνες ιδιότητες και είναι κατάλληλο στην αντιμετώπιση του ωιδίου και του τετράνυχου.

 

 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας