Ο εντεκάχρονος Μπερκ Μπέιρ, παρουσιάζει την άποψή του για μια μεγάλη πηγή τροφίμων — τα απομακρυσμένα και καθόλου γραφικά εκβιομηχανισμένα αγροκτήματα. Υποστηρίζει ότι κρατώντας τα μακριά από τα βλέμματα, προωθείται μια ρόδινη και εξωπραγματική εικόνα για τις μεγαλοκαλλιέργειες. Περιγράφει, ακόμα, τρόπους οικολογικής και τοπικής τροφικής παραγωγής.
This talk was presented to a local audience at TEDxNextGenerationAsheville, an independent event. TED editors featured it among our selections on the home page.
Μερικά πράγματα που ακούγονται στην ομιλία :
- Υπάρχουν γενετικά μεταλλαγμένοι σπόροι και οργανισμοί.
- Ακτινοβολούν τις τροφές για να διατηρηθούν περισσότερο, ώστε να ταξιδέψουν για χιλιάδες χιλιόμετρα από εκεί που παράχθηκαν προς τις αγορές.
- Τελικά αποφάσισα να γίνω καλύτερα αγρότης βιολογικών καλλιεργειών.
- Θέλω να ξέρετε ότι υπάρχουν αγορές τοπικών καλλιεργητών που ξεπηδούν σε κάθε γειτονιά.
- Την επόμενη φορά που θα πάτε στο παντοπωλείο, θυμηθείτε τα τοπικά προϊόντα, επιλέξτε βιολογικά προϊόντα, γνωρίστε τους παραγωγούς και το φαγητό σας.