αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

2024 Νέοι Αγρότες | Διευκρινήσεις Προδημοσίευσης

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67 out of 5)

Loading...

Στο πλαίσιο της Προδημοσίευσης της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του ΣΣ ΚΑΠ, δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινήσεις. 

2024 Νέοι Αγρότες | Προδημοσίευση

Συγκεκριμένα:

  • Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης στην Παρέμβαση Π3-75.1 έχουν όσοι:
    1.1. Κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη τους, δηλαδή υποψήφιος που κλείνει τα 18 έτη στις 15 Νοεμβρίου 2024 είναι επιλέξιμος για ένταξη στο μέτρο, όσον αφορά αυτό το κριτήριο, εφόσον η αίτηση για ένταξη στο μέτρο γίνει από τις 15 Νοεμβρίου 2024.
    1.2. Όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/1984 και μετά. Καθώς το έτος υποβολής είναι το 2024 επιλέξιμοι είναι όσοι κλείνουν τα 40 έτη οποιαδήποτε στιγμή εντός του 2024. Κάποιος που έχει γεννηθεί πριν την 1.1.1984 έχει κλείσει τα 40 έτη το 2023 και άρα δεν είναι επιλέξιμος.
  • Για τις περιπτώσεις που κάποιος υποψήφιος έχει μόνο απολυτήριο Γυμνασίου απαιτείται γεωτεχνική εκπαίδευση διάρκειας τουλάχιστον 150 ωρών ή επαγγελματικά προσόντα, όπως αυτά ορίζονται στην παρ. 4.1.6 της προδημοσίευσης. Η γεωτεχνική εκπαίδευση μπορεί να παρασχεθεί από:
    1) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) 
    2) Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ)
  • Απαραίτητο δικαιολογητικό της αίτησης στήριξης είναι η βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως νεοεισερχομένου στον αγροτικό τομέα επαγγελματία αγρότη, που να είναι σε ισχύ, δηλαδή να έχει εκδοθεί εντός του 2024.
  • Για την μέτρηση των τυπικών αποδόσεων των ΕΑΕ προηγούμενων ετών θα χρησιμοποιηθούν οι τιμές των τυπικών αποδόσεων της προγραμματικής περιόδου 2014-2022, δηλαδή αυτές της 3ης πρόσκλησης των νέων γεωργών (έτος 2021). Δεν προσμετράται η τυπική απόδοση που αφορά σε: α) Βοσκοτόπους, β) Δασικά δένδρα που δεν παράγουν εδώδιμους καρπούς, γ) Φυτώρια, δ) Εκτάσεις σε αγρανάπαυση, ε) Γη που δεν εντάσσεται σε καλλιεργητική δραστηριότητα, στ) Εκτάσεις με ΑΠΕ, ζ) Θηράματα, η) Θηραματικά πτηνά, θ) Μανιτάρια που δεν καλλιεργούνται σε εντατική καλλιέργεια εντός θαλάμων, ι) οι επίσπορες καλλιέργειες.
  • Ο μέσος όρος της τυπικής απόδοσης των ΕΑΕ των ετών 2019, 2020, 2021 και 2022 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ (στην ηπειρωτική χώρα). Στον υπολογισμό του μ.ο. υπολογίζονται και τα τέσσερα έτη, ανεξάρτητα από το αν έχει υποβληθεί ΕΑΕ. Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιλέξιμος ο υποψήφιος που έχει υποβάλλει έστω και μία ΕΑΕ κατά τα έτη 2019-2022, που υπερβαίνει τα 16.000 ευρώ.
  • Ο/Η σύζυγος της/του υποψηφίου δεν πρέπει να είναι επαγγελματίας αγρότης/αγρότισσα. Για τον έλεγχο του κριτηρίου αυτού λαμβάνονται υπόψη διάφορα στοιχεία, όπως στοιχεία του ΜΑΑΕ, στοιχεία του ΕΦΚΑ και στοιχεία της ΑΑΔΕ.
  • Η απαλλαγή των στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν αφορά την αναβολή αυτών. Ο υποψήφιος είτε πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έως τις 31/12/2025 είτε να έχει απαλλαγεί οριστικά από αυτές.
  • Για τους ξενόγλωσσους τίτλους σπουδών, κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης πρέπει να προσκομίζεται επίσημη μετάφραση ή επίσημη αναγνώριση.

| Δείτε αναλυτικά τις διευκρινήσεις εδώ |

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας