αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4.64 out of 5)

Loading...

Στις 20 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με σκοπό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την σημασία των επικονιαστών, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και την συμβολή τους στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Η αξία της μέλισσας 

Η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της είναι παγκοσμίως  αναγνωρισμένη. Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές, (π.χ. οι πεταλούδες), απειλούνται όλο και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι λυπηρό να συμβαίνει αυτό,  καθώς επιτρέπουν την αναπαραγωγή πολλών φυτών, συμπεριλαμβανομένων πολλών καλλιεργειών τροφίμων. Οι επικονιαστές όχι μόνο συμβάλλουν άμεσα στην επισιτιστική ασφάλεια, αλλά είναι και το κλειδί για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας . Χρησιμεύουν επίσης ως φρουροί για αναδυόμενους περιβαλλοντικούς κινδύνους, σηματοδοτώντας την υγεία των τοπικών οικοσυστημάτων.

 

«Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια» σύμφωνα με δήλωση του  Αλβέρτου Αϊνστάιν.

 

Παγκόσμιες Ημέρες

 

Πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Με απόφαση του ΟΗΕ και έπειτα από πρόταση της Ένωσης Σλοβένων Μελισσοκόμων, Η 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Η επιλογή αυτής της μέρας συμπίπτει με τη γέννηση το 1734 του σλοβένου ζωγράφου και μελισσοκόμου Άντον Γιάνσα, που θεωρείται ένας από τους πιονιέρους της σύγχρονης μελισσοκομίας  και  ο οποίος , επαινούσε τις μέλισσες για την ικανότητά τους να εργάζονται τόσο σκληρά, ενώ χρειάζονται τόσο λίγη προσοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας