αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

2022 Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία | Δεσμεύσεις

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4.82 out of 5)

Loading...

Ποιες είναι οι δεσμεύσεις του προγράμματος “Βιολογικές καλλιέργειες»;

Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων εκκινούν από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης Πράξεων του Μέτρου 11 που τους περιλαμβάνει και οφείλουν, κατ’ έτος, να καλύπτονται από νόμιμη σύμβαση με σύμβουλο, ο οποίος υπάγεται στον κλάδο ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας.

Κριτήρια Επιλεξιμότητας | 2022 Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία

Οι δικαιούχοι δεσμεύονται:

  • Να διατηρούν σταθερό το μέγεθος της έκτασης των αγροτεμαχίων / βοσκοτόπων το είδος των ζώων και τον αριθμό των κυψελών με τα οποία εντάχθηκαν στο μέτρο, πλην των περιπτώσεων ανωτέρας βίας – εξαιρετικών περιστάσεων.
  • Να διατηρούν σταθερά τα αγροτεμάχια με τα οποία έχουν ενταχθεί στο μέτρο, καθώς δεν επιτρέπεται η αλλαγή των αγροτεμαχίων για τα οποία έχουν αναληφθεί οι δεσμεύσεις της παρούσας.
  • Στην περίπτωση των βοσκοτόπων, τμήματα αυτών δύνανται να
    ανανεώνονται με τμήματα άλλων βοσκοτόπων.
  • Να τηρούν τις απαιτήσεις της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τον Καν.(ΕΚ) 834/2007 του Συμβουλίου, τον Καν. (ΕΚ) 889/2008 της Επιτροπής, και τις εθνικές διατάξεις που εκδίδονται για την εκτέλεση εφαρμογής αυτών,όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, με την προϋπόθεση της τήρησης της λοιπής εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας για τις αντίστοιχες συμβατικές καλλιέργειες, εκτροφές και τα προϊόντα τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της δέσμευσης.
  • Να υποβάλλουν κατ’ έτος αίτηση πληρωμής.
  • Να δέχονται και να διευκολύνουν όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους από τα αρμόδια εθνικά και ενωσιακά ελεγκτικά όργανα.
  • Να τηρούν φάκελο δικαιούχου, ο οποίος φυλάσσεται για 3 επιπλέον έτη μετά την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων.
  • Οι δεσμεύσεις για τους δικαιούχους είναι τριετούς διάρκειας.
  • Για την Δράση 11.2.1 εφαρμόζονται σε σταθερά αγροτεμάχια καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετίας, τα οποία κατέχονται νόμιμα κατ΄ έτος και καθ΄ όλη την περίοδο της δέσμευσης. Το ελάχιστο μέγεθος εκμετάλλευσης στο οποίο εφαρμόζεται η δράση θα πρέπει να ανέρχεται σε 2 στρέμματα για αροτραίες καλλιέργειες, 3 στρέμματα για μόνιμες φυτείες και  για μεικτές εκμεταλλεύσεις. Όσον αφορά την ομάδα καλλιέργειας ‘’Ελαιοκομία ‘’, η ελάχιστη πυκνότητα φύτευσης ελαιοτεμαχίων ανέρχεται σε 8 ελαιόδεντρα/στρέμμα προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι πρόκειται για συστηματικό ελαιώνα.

Ποιοι μπορούν να κριθούν δικαιούχοι;

Ενημερώσου άμεσα από το Σεμινάριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας