αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

2021 Νέοι Αγρότες

 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (71 votes, average: 4.35 out of 5)

Loading...

Ανακοινώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021 η 3η πρόσκληση του προγράμματος του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων Νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται
από
12-11-2021 έως και 14-12-2021 και ώρα 13:00.

Η οικονομική στήριξη χορηγείται με τη μορφή κεφαλαίου και καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η α’ δόση (70% του συνολικού ποσού στήριξης) καταβάλλεται αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης. Η τελευταία δόση καταβάλλεται εντός 5 ετών από την ένταξη με προϋποθέσεις την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και την επίτευξη των συναφών στόχων και δεσμεύσεων.

Το ποσό στήριξης κυμαίνεται από 35.000 έως 40.000 ευρώ ως εξής:

  1. Για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που στην μελλοντική κατάσταση έχουν φυτική ή και μικτή παραγωγική κατεύθυνση το ποσό στήριξης είναι 35.000 ευρώ και αυξάνεται στα 37.500 ευρώ εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των αρχηγών των εκμεταλλεύσεων βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές ή σε μικρά νησιά (νησιά μέχρι και 3.100 κατοίκους πληθυσμό) ή συνδυασμό αυτών των κατηγοριών περιοχών.
  2. Για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που στην μελλοντική κατάσταση έχουν πτηνοκτηνοτροφική παραγωγική κατεύθυνση το ποσό στήριξης είναι 37.500 ευρώ ή 40.000 ευρώ εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των αρχηγών των εκμεταλλεύσεων βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές ή σε μικρά νησιά (νησιά μέχρι και 3.100 κατοίκους πληθυσμό) ή συνδυασμό αυτών των κατηγοριών περιοχών.

Ποιοι είναι οι επιλέξιμοι δικαιούχοι; 

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Να έχουν ηλικία από 18 έως και 41.
  • Να είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του υπομέτρου.
  • Εγκαθίσταται για πρώτη φορά στην εκμετάλλευση κατά το 18μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.
  • Υποβάλλει ΕΑΕ για το έτος 2021.
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης
  • Να μην έχουν ασκήσει γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα τουλάχιστον κατά τα τελευταία 5 έτη πριν την ημερομηνία 1ης εγκατάστασης.
  • Κατά την τελευταία πενταετία δεν έχει υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ με τυπική απόδοση που υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και την Εύβοια και τα 10.000 ευρώ στα νησιά πλην Κρήτης και Εύβοιας.
  • Να μην έχει εξωγεωργική απασχόληση, μόνιμη εξαρτημένη ή μη εξαρτημένη ή, αν έχει, δεσμεύεται να τη διακόψει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξέτασης της αίτησής του (εφόσον κριθεί επιλέξιμος) και πριν την ένταξή του στο μέτρο.
  • Να μην έχει υπάρξει στο παρελθόν δικαιούχος μέτρων νέων γεωργών.

| 2021 Νέοι Αγρότες | Απαιτούμενα Στρέμματα ανά Καλλιέργεια |

  • Να μην έχει σύζυγο η οποία ή ο οποίος:
    α) Έχει υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ το έτος 2021 ή/και
    β) Τα έτη 2019 ή/και 2020 έχει υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ με τυπική απόδοση που υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα την Κρήτη και την Εύβοια και τα 10.000 ευρώ στα νησιά πλην Κρήτης και Εύβοιας ή/και
    γ) Είναι επαγγελματίας αγρότης / αγρότισσα, βάσει βεβαίωσης του ΜΑΑΕ, ή έχει τις προϋποθέσεις για να οριστεί ως επαγγελματίας αγρότης / αγρότισσα από το ΜΑΑΕ. Εξαιρούνται οι σύζυγοι των επαγγελματιών αγροτών στο τομέα της αλιείας.
  • Να μην είναι σπουδαστής/στρια ή φοιτητής/τρια που δεν έχει συμπληρώσει τον αριθμό των προβλεπόμενων ετών φοίτησης για κάθε σχολή.
  • Τα νομικά πρόσωπα πρέπει να ανήκουν κατά κύριο λόγο σε νέο γεωργό (ο νέος γεωργός μετέχει στο κεφάλαιο του νομικού προσώπου τουλάχιστον κατά 51%).
  • Να έχουν έδρα στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του αρχηγού – νόμιμου εκπροσώπου τους και εντός της ίδιας Περιφέρειας.
  • Η γεωργική εκμετάλλευση πρέπει να έχει περιληφθεί στο σύνολό της στην ΕΑΕ 2021.

Δείτε αναλυτικά την Πρόσκληση


Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το επώνυμό σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Το τηλέφωνο σας (απαραίτητο)

    Η ηλικία σας (απαραίτητο)

    Ο τόπος κατοικίας σας (προαιρετικό)

    Έχετε υποβάλει ξανά ΟΣΔΕ (υποχρεωτικό)
    ΝΑΙΟΧΙ

    Ημερομηνία Πρώτης Δήλωσης Καλλιέργειας (προαιρετικό)

    Διαθέσιμος Αριθμός Στρεμμάτων σας (προαιρετικό)

    Έχετε συγγένεια με αγρότη (προαιρετικό)
    ΓονείςΠαππούδεςΣύζυγος

    Θέλετε να ενημερωθείτε μέσω σεμιναρίου (προαιρετικό)
    Νέοι ΑγρότεςΠρογράμματα ΑγροτώνΕναλλακτικές ΚαλλιέργειεςΕκτροφές

    Σχόλιο

    Πολιτική Απορρήτου

    Ναι - Αποδοχή Όρων.

    Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος επιλέγοντας Αστέρι.


    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Στείλε μας την ερώτηση σου

    Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

    Επικοινώνησε μαζί μας