αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Σχέδια Βελτίωσης | Αιτήσεις Προκαταβολής

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Δεδομένου ότι η Τέταρτη Προγραμματική Περίοδος ολοκληρώνεται στις 31/12/2015 και προκειμένου να υπάρξει µια ομαλή διαδικασία κλεισίματος του Προγράμματος, σε ότι αφορά το Μέτρο 121 «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων», οι αρμόδιες Επιτροπές Παρακολούθησης μεταξύ άλλων ορίζουν:

aitisi-prokatavolis_sxedia-veltiosis_agrosimvoulos

Σχέδια Βελτίωσης | Αιτήματα Προκαταβολής | Αγροσύμβουλος

 

Οι δικαιούχοι που εγκρίθηκαν από την 1/10/2014 και έπειτα, έχουν ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήματος προκαταβολής την 14η /9/2015, ημέρα Δευτέρα. 

Για όλους τους δικαιούχους, ανεξάρτητα της ημερομηνίας έκδοσης της ατομικής απόφασης έγκρισης και της καταληκτικής ημερομηνία υποβολής του πρώτου αιτήματος πληρωμής, η καταβολή της δημόσιας ενίσχυσης για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερη τις 31ης/12/2015.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται ανά κατηγορία δαπάνης;

Δικαιολογητικά για τρακτέρ  και λοιπά αυτοκινούμενα οχήματα

 • Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας του γεωργικού μηχανήματος στο όνομα του δικαιούχου. Οχήματα που στην άδεια κυκλοφορίας δεν χαρακτηρίζονται ως «ΓΕΩΡΓΙΚΟ» δεν ενισχύονται.
 • Φωτοτυπία παραστατικών δαπάνης σύμφωνα με την εγκύκλιο με τα πλήρη στοιχεία του οχήματος: Είδος – τύπος – ιπποδύναμη (δυναμικότητα, εφόσον αυτή αναφέρεται στην ατομική απόφαση έγκρισης) – αριθμός πλαισίου – αριθμός κινητήρα, και οτι είναι καινούριο. Στην περίπτωση που το παραστατικό δαπάνης δεν αναγράφει τα πλήρη στοιχεία του οχήματος, θα προσκομίζεται βεβαίωση του πωλητή για τα στοιχεία αυτά, στην οποία εκτός των ανωτέρω στοιχείων θα αναφέρεται και ο αριθμός του παραστατικού δαπάνης.

Δικαιολογητικά για ρυμουλκούμενα

 • Φωτοτυπία παραστατικών δαπάνης σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο οποίο αναγράφονται ο τύπος, το μικτό βάρος, ο αριθμός σειράς και ότι είναι καινούριο. Στην περίπτωση που τα ανωτέρω δεν αναγράφονται στο παραστατικό δαπάνης, αυτά θα βεβαιώνονται σε πρόσθετη βεβαίωση του πωλητή στην οποία θα αναφέρεται και ο αριθμός του παραστατικού δαπάνης.
 • Βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΔΑΟΚ, περί συμμόρφωσής τους με τις βασικές διατάξεις που διέπουν όλα τα ρυμουλκούμενα από τον Κ.Ο.Κ. (φωτισμός, πέδηση, διαστάσεις) και του ΠΔ 238/94 (Α΄ 135) σχετικά με το καθορισμό των μεγίστων ορίων διαστάσεων και βαρών αγροτικών μηχανημάτων.

Ψεκαστικά, αρδευτικά και άλλα

 • Φωτοτυπία παραστατικών δαπάνης σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα οποία αναγράφουν αναλυτικά το είδος, τον τύπο, τη δυναμικότητα, τον αριθμό σειράς του μηχανήματος και ό,τι είναι καινούργιο. Για μηχανήματα αξίας μικρότερης των 300 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), δεν είναι απαραίτητη η αναγραφή του αριθμού σειράς. Σε περίπτωση που ο αριθμός σειράς δεν αναγράφεται στο παραστατικό δαπάνης (για μηχανήματα αξίας 300 ευρώ και άνω), αυτός προσδιορίζεται σε σχετική βεβαίωση του πωλητή στην οποία αναφέρεται το είδος του μηχανήματος, ο αριθμός σειράς και ο αριθμός του παραστατικού δαπάνης. Στις περιπτώσεις που ένα μηχάνημα αποτελείται από περισσότερα τμήματα τα οποία έχουν ξεχωριστούς αριθμούς σειράς, τότε αναγράφονται οι αριθμοί σειράς των βασικών τμημάτων του μηχανήματος.
 • Ειδικά για τα ψεκαστικά μηχανήματα, προσκομίζεται πιστοποιητικό συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 12761.
 • Ειδικά για τον εξοπλισμό αρδευτικών συστημάτων εξοικονόμησης ύδατος, θα πρέπει να τεκμηριώνεται ότι πρόκειται για συστήματα χαμηλών ή μεσαίων πιέσεων, με βεβαίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία ότι η συνιστώμενη πίεση λειτουργίας δεν είναι μεγαλύτερη των 5 bar.

Δικαιολογητικά για μελισσοκομικά  και ανθοκομικά αυτοκίνητα

 • Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο όνομα του δικαιούχου και στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται ότι το όχημα είναι για μελισσοκομική – ανθοκομική χρήση.
 • Φωτοτυπία παραστατικών δαπάνης, σύμφωνα με την εγκύκλιο, με τα πλήρη στοιχεία του οχήματος: είδος – τύπος – μικτό βάρος – αριθμός πλαισίου – αριθμός κινητήρα και ότι είναι καινούριο. Στην περίπτωση που το παραστατικό δαπάνης δεν αναγράφει τα πλήρη στοιχεία του οχήματος, θα προσκομίζεται βεβαίωση του πωλητή, για τα στοιχεία αυτά, στην οποία εκτός των ανωτέρω στοιχείων θα αναφέρεται και ο αριθμός του παραστατικού δαπάνης.
  Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

  Συμπλήρωσε την αίτηση και θα σε ενημερώσουμε ΔΩΡΕΑΝ όταν το πρόγραμμα προκηρυχθεί!

  Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το e – book για το πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης

  e - book Σχεδίων Βελτίωσης


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας