αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

TEDxDUTH | Atom

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Τι είδαμε στις 19/10/2019 στο πρώτο TEDxDUTH 2019 – ATOM ;

Η θεμελιώδης φύση του σύμπαντος αποτελείται από μικρά αδιαίρετα σωματίδια σε διαρκή κίνηση. Τα άτομα αυτά ενώνονται και χωρίζονται χτίζοντας ή καταστρέφοντας την υλική πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο συνθέτονται και οι κατηγορίες των τριων κύριων sessions στο TEDxDUTH: ATOM!

η Αγροσύμβουλος GOLD χορηγός του πρώτου TEDxDUTH

Γιατί το ΑΤΟΜΟ ως θέμα του πρώτου TEDxDUTΗ;

Η επιλογή βασίζεται σε γεγονότα αρκετά χρόνια πριν. Ο Δημόκριτος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας, ήταν αυτός που στην προσπάθεια κατανόησης την αρχής του κόσμου εισήγαγε την έννοια του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου. Το άτομο που δεν διαιρείται και μικρότερο του δεν υπάρχει χτίζεται πάνω του όλος ο κόσμος.

Το TEDxDUTH αποδίδοντας φόρο τιμής στον Δημόκριτο, το όνομα του οποίου δόθηκε στο Πανεπιστήμιο που απλώνεται στις πόλεις της Θράκης, επιλέγει την θεωρία του φιλόσοφου για θέμα της πρώτης χρονιάς. Το ΑΤΟΜΟ που ξεκίνησε ως ιδέα μεταφέρεται από το TEDxDUTH σε πραγματικότητα στην προσπάθεια του να δώσει μια πολύπλευρη οπτική στην έννοια αυτού.

TEDxDUTH | Η ιδέα που έγινε πράξη

Ποιες είναι τα κύριες ενότητες της ημερίδας;

SESSION 1/ #Split_the_Atom

Από την απαρχή του κόσμου, “κρυμμένο» μέσα στην καρδιά κάθε μορφής ύλης, το άτομο. Εκείνο λοιπόν, με την ανάγκη για επιβίωση, με τη δίψα για αλλαγή, το αιώνιο ερωτηματικό των επιστημών. Στη πρώτη ενότητα, προσπαθούμε να κατανοήσουμε από κοινωνική, αλλά και φυσικοχημική σκοπιά την πορεία του ατόμου και τι το οδήγησε στην επικείμενη εξέλιξη!

SESSION 2/ #Atom_ON

Άτομο, αναπόσπαστη κοινωνική προέκταση. Η ατομικότητα του καθενός μας σμιλεύεται μέσα από την κοινωνία, μέσα από επικοινωνιακές και κοινωνικοπολιτικές δεξιότητες. Στη δεύτερη ενότητα, ανακαλύπτουμε πως η ενασχόληση με τις τέχνες, την πολιτική και την επιχειρηματικότητα συνέβαλε στην πνευματική ανάταση του ατόμου, την κοινωνική του εξέλιξη και την ευημερία του.

SESSION 3/ #Beyond_Atom

Και τι ακολουθεί μετά το άτομο; Στη τρίτη και τελευταία ενότητα, προσεγγίζουμε την κατάσταση υπέρβασης του ατόμου. Άτομα που ξεπερνούν τα φυσικά και ψυχολογικά τους όρια, άτομα του μέλλοντος, πλασμένα μέσα από καινοτόμες τεχνικές. Άραγε τι ορίζεται πλέον ως άτομο;

 Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας αναλυτικά εδω:Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας