αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Τροποποιητικές | Σχέδια Βελτίωσης 2017

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 4,96 out of 5)

Loading...

Τροποποιήσεις Πρόσκλησης και Υπουργικής απόφασης!

Ανακοινώθηκε στις 06/05/2020 η 5η Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης των Δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020»

Τα Σχέδια Βελτίωσης στοχεύουν στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται η ίδρυση, μετεγκατάσταση γεωργικών κτιρίων, αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών, αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού κ.α. και σύμφωνα με την τροποποιητική της πρόσκλησης:

Οι πιο σημαντικές αλλαγές της 5ης Τροποποίησης Υ.Α. είναι:

α) Μακροχρόνιες Υποχρεώσεις είναι οι δεσμεύσεις που οφείλει να τηρεί ο δικαιούχος από το έτος που αφορά η Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης που έπεται της ημερομηνίας ολοκλήρωσης υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου και για πέντε έτη. Η μελλοντική κατάσταση συμπίπτει με το πρώτο έτος των μακροχρόνιων υποχρεώσεων.

β) Στις επενδύσεις ίδρυσης ή επέκτασης ή μετεγκατάστασης θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων περιλαμβάνονται και οι δαπάνες των συστημάτων θέρμανσης για τη λειτουργία τους.

γ) Η ημερομηνία έκδοσης του δελτίου ταξινόμησης του ελκυστήρα, φορτηγού και του ανθοκομικού αυτοκινήτου να είναι έως 48 μήνες προγενέστερη της ημερομηνίας έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας αυτού.

δ) Όταν δικαιούχος της έγκρισης είναι συλλογικό σχήμα του άρθρου 7, ο τραπεζικός λογαριασμός πρέπει να ανήκει στο υπερκείμενο νομικό πρόσωπο που κατέχει τον ΑΦΜ που αναγράφεται στην εγκεκριμένη πράξη.

ε) Με τη δημοσίευση των πινάκων η απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής καθίσταται οριστική.

ζ) Ο μέγιστος αριθμός τροποποιήσεων που υποβάλλονται από το δικαιούχο δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις, μη συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων διόρθωσης προφανών σφαλμάτων και των τροποποιήσεων που αφορούν στα στοιχεία του δικαιούχου.

η) Δεν γίνονται δεκτές τροποποιήσεις που ως αποτέλεσμα έχουν τη διαμόρφωση της βαθμολογίας κάτω από τη βαθμολογία του πρώτου επιλαχόντα.

θ) Στις επενδύσεις ίδρυσης ή επέκτασης ή μετεγκατάστασης θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων περιλαμβάνονται και οι δαπάνες των συστημάτων θέρμανσης για τη λειτουργία τους.

| Ανώτατη Επιλέξιμη Δαπάνη ανά Κατηγορία Επενδύσεων | Σχέδια Βελτίωσης 2017 |

Παρακάτω μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά τις προηγούμενες τροποποιήσεις της νομοθεσίας για τα Σχέδια Βελτίωσης

| Τροποποιήσεις Υπουργικής Απόφασης |

| Τροποποιήσεις Πρόσκλησης |

| Ύψος Επιλέξιμου Προϋπολογισμού | Σχέδια Βελτίωσης 2017 |

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας