αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

2020 ΕΣΠΑ | Ενίσχυση ΜΜΕ λόγω Covid-19 | ΑΜΘ | Νομοθεσία

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Ανακοινώθηκε 17-11-2020 η 2η Τροποποίηση για τη Δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

2020 ΕΣΠΑ | Ενίσχυση ΜΜΕ λόγω Covid-19 | ΑΜΘ

Περίοδος υποβολής 4/11/2020 εώς 18/03/2021 και ώρα 15:00 ή μέχρι εξαντλήσεως Προϋπολογισμού

Τι αλλάζει;

 1. Βάσει των οριστικοποιημένων από τον ΕΦΕΠΑΕ στοιχείων αξιολόγησης στο ΠΣΚΕ, ο ΕΦΕΠΑΕ συντάσσει και εισηγείται στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πίνακα με τις προτάσεις των επιχειρήσεων για τις οποίες το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι θετικό και πίνακα με τις προτάσεις των επιχειρήσεων για τις οποίες το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι αρνητικό, αναγράφοντας για τις περιπτώσεις αυτές ποιο ή ποια από τα προαναφερόμενα σημεία δεν πληρούνται. Ακολούθως εκδίδεται από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Απόφαση Επικύρωσης της ανωτέρω εισήγησης του ΕΦΕΠΑΕ στην οποία περιλαμβάνεται για μεν τις θετικά αξιολογημένες προτάσεις η αναλογούσα ενίσχυση και τυχόν ειδικοί όροι και για τις αρνητικά αξιολογημένες, οι λόγοι απόρριψης. Ο ΕΦΕΠΑΕ αποστέλλει, στη δηλωμένη κατά την υποβολή ηλεκτρονική δ/νση επικοινωνίας του κάθε δικαιούχου, την απόφαση επικύρωσης επί της οποίας υπάρχει δυνατότητα άσκησης ένστασης εντός συγκεκριμένης καταληκτικής ημερομηνίας σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην Ενότητα 10 «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΣΕΩΝ».
 2. Επιτρέπεται η ακύρωση της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου από τον δικαιούχο της πρότασης (από τον δηλωθέντα νόμιμο εκπρόσωπο του επενδυτικού σχεδίου), υπό την προϋπόθεση να υποβάλει αίτηση ακύρωσης πριν την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης της πρότασής του. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει υποβληθεί εντός αποκλειστικής προθεσμίας έως και δύο εργάσιμων ημερών πριν την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση και έως ώρα 15.00.
 3. Διαγράφεται η απαίτηση για «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ» και για σφραγίδα της επιχείρησης, από τις υπεύθυνες δηλώσεις του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 6 «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ», ήτοι των Υπεύθυνων Δηλώσεων του υποδείγματος 6Α «Υπόδειγμα κειμένου υπεύθυνης δήλωσης», 6Β «Υπόδειγμα δήλωσης σώρευσης στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1407/2013 (de minimis) και 6Γ «Υπόδειγμα δήλωσης αριθμού εργαζομένων της επιχείρησης την 19-03-2020 όπως είναι καταχωρισμένα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ».
 4. Ο ΚΑΔ 56.29 «Άλλες υπηρεσίες εστίασης»
  Γίνεται:
  56.29 «Άλλες υπηρεσίες εστίασης», εκτός από Υπηρεσίες γευμάτων που παρέχονται από στρατιωτικές τραπεζαρίες (56.29.20.01)
 5. Ο ΚΑΔ 47.78 «Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα»
  Γίνεται:
  47.78 «Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από: Λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού (47.78.84), Λιανικό εμπόριο καύσιμου πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραερίου, άνθρακα και ξυλείας (47.78.85), Λιανικό εμπόριο ακατέργαστων αγροτικών προϊόντων π.δ.κ.α. (47.78.87), Λιανικό εμπόριο μηχανημάτων και εξοπλισμού π.δ.κ.α. (47.78.88).

2η Τροποποίηση | 17-11-2020

1η Τροποποίηση | 03-11-2020

Πρόσκληση | 08-10-2020

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο επιλεξιμότητας.

Επωνυμία Επιχείρησης (απαραίτητο)

Ονοματεπώνυμο Διαχειριστή (προαιρετικό)

Ο Νομός σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαιραίτητο)

Το τηλέφωνο σας (απαραίτητο)

Σχόλιο

Πολιτική Απορρήτου

Ναι - Αποδοχή Όρων.

Κωδικός
captcha


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας