Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα μήλα περιέχουν πολλές φαινολικές ενώσεις οι οποίες δρουν ως ισχυρά αντι-οξειδωτικά στον άνθρωπο.
Το μήλο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς περιέχει αρκετές:
- φυτικές ίνες,
- ασβέστιο,
- φώσφορο,
- σίδηρο,
- κάλιο,
- βόριο
- βιταμίνη Α, Β, C,
- φολικό οξύ,
- βιοτίνη,
- μηλικό οξύ.
Στα φρέσκα κομμένα μήλα η ποσότητα της βιταμίνης C φθάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι κυτταρίνες που προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα και προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου, μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα λόγω των πλούσιων κυτταρινών και πολυφαινολών, και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή καλίου, στοιχείο που προφυλάσσει από τα εγκεφαλικά επεισόδια. Προφυλάσσουν επίσης από την οστεοπόρωση, μια και περιέχουν βόριο, που εμποδίζει την απώλεια ασβεστίου.
Τα μήλα περιέχουν 50% περισσότερη βιταμίνη Α από το πορτοκάλι, που προφυλάσσει από τα κρυολογήματα και συντελεί στην ανάπτυξη, καθώς η φλαβονοειδής ροτίνη (βρίσκεται κυρίως στο φλοιό), έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση παρόμοια με αυτή της βιταμίνης .
Καλλιέργεια της Μηλιάς
Πλούσια αντικαρκινικά οφέλη;
Πλούσια αντικαρκινικά οφέλη;
Τα μήλα περιέχουν αισθητές ποσότητες βιταμίνης C και διάφορες φαινολικές ενώσεις και οξέα όπως κατεχίνες, πλορετίνη και κερκετίνη, τα οποία έχουν προστατευτικές επιδράσεις. Η ουρική απέκκριση της κερκετίνης είναι μικρή αλλά παραμένει σταθερή η λειτουργία της πρόσληψης της. Συμφωνα με μελέτες η αντικαρκινική δράση του μήλου οφείλεται στην παρουσία της βιταμίνης C και της πηκτίνης, όπου κατά την διάρκεια της ζύμωσης της παράγεται βουτυρικό οξύ το οποίο χρησιμοποιείται σε ορισμένα πειραματικά φάρμακα για την θεραπεία του καρκίνου.
Tα εκχυλίσματα του μήλου παίζουν ρόλο στην καταστολή της ανάπτυξης ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων!
Μάθε περισσότερα!Πως;
Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!
Μάθε περισσότερα!Πως;