αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Καλλιέργεια Μπονσάι | Καλλιεργητικές τεχνικές

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4,86 out of 5)

Loading...

Ο ιαπωνικός όρος μπονσάι περιγράφει γενικότερα την τέχνη που αφορά στην καλλιέργεια δέντρων σε γλάστρες. Η τέχνη αυτή έχει τις απαρχές της στις χώρες της ανατολής (Κίνα, Ιαπωνία) και τα τελευταία χρόνια καθίσταται δημοφιλής και στον δυτικό κόσμο.

Τα δέντρα αυτά χρειάζονται τακτική περιποίηση και συχνά ζουν πολύ περισσότερα χρόνια από τα αντίστοιχα είδη στη φύση. Η μακροβιότητα τους οφείλεται και ως ένα βαθμό στο ότι τα δέντρα που καλλιεργούνται σε γλάστρα δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες αντίξοες συνθήκες με τα δέντρα που αναπτύσσονται στη φύση. Ωστόσο, αυτό είναι και το μυστικό τους. Χρειάζονται συνεχή και λεπτή φροντίδα ώστε να επιβιώσουν καθώς έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε νερό και θρεπτικά στοιχεία.

Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις

Έδαφος

Για να αποφύγουμε το σάπισμα των ριζών του δέντρου, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα χώμα που συγκρατεί υγρασία αλλά δε βαλτώνει.

Κλίμα

Τα δέντρα έχουν την ευκολία να τοποθετούνται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ενός χώρου, όπως και να τα μετακινούμε αναλόγως με τις συνθήκες. Επομένως, μπορούμε να μεγαλώσουμε το φυτό μας στις ιδανικές γι” αυτό συνθήκες λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές διακυμάνσεις και τις ανάγκες του.

Καλλιεργητικές τεχνικές

Άρδευση

Τα φυτά αυτά πρέπει να τα ποτίζουμε όταν η επιφάνεια του χώματος, και λίγο πιο κάτω από αυτήν, έχει στεγνώσει. Η ποιότητα του νερού παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο καθώς δε θα πρέπει να έχει υψηλή συγκέντρωση διαλυμένων ορυκτών. 

Συντήρηση και λίπανση

Επειδή τα μπονσάι έχουν περιορισμένο χώρο στον οποίο μεγαλώνουν, κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη νέου χώματος κάθε λίγα χρόνια, όπως και η περιστασιακή λίπανση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως γίνεται η μετατροπή ενός φυτού σε μπονσάι και η μεταφύτευσή του στην καινούρια γλάστρα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας