αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Καλλιέργεια Κρίταμου | Καλλιεργητικές Τεχνικές

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

Ο Κρίταμος είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των “Apiaceae“. Είναι πολυετές και ανθεκτικό στις ακραίες συνθήκες της παράκτιας ζώνης, όπου συναντάται σε πετρώδεις περιοχές κοντά στη θάλασσα.

| Πολυετή Αρωματικά Φυτά |

Μορφολογικά Χαρακτηριστικά

Φύλλα

Τα φύλλα του είναι μικρά, γυαλιστερά, λεπτά και δίκοπα. Είναι πολύ διχοτομημένα και έχουν περίεργη, διακριτική εμφάνιση.

Άνθη

Τα άνθη του Κρίταμου συνήθως εμφανίζονται σε ομπρέλες, παρόμοια με τα άνθη άλλων φυτών της οικογένειας των Apiaceae. Έχουν λευκόχρωμα μικρά άνθη που συνθέτουν έναν μικρό συνολικά ανθίζοντα δίσκο.

Χρώμα

Τα φύλλα είναι πράσινα με γκριζοπράσινες αποχρώσεις. Τα άνθη είναι λευκά.

Τοποθεσία

Συνήθως αναπτύσσεται σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, σε πετρώδη, αμμώδη εδάφη και βραχώδεις περιοχές.

Εδαφοκλιματικές Απαιτήσεις

Έδαφος

Προτιμάει φτωχά εδάφη, συχνά ασβεστούχα, κατάλληλα για ανάπτυξη σε πετρώδεις περιοχές. Είναι ανθεκτικό στον αλάτι και μπορεί να αναπτυχθεί σε εδάφη που επηρεάζονται από την θαλασσινή αλμύρα.

Κλίμα

Ο Κρίταμος προτιμάει τις υγρές παράκτιες περιοχές με μέτριες έως υψηλές θερμοκρασίες. Είναι ανθεκτικό στις έντονες ηλιακές ακτινοβολίες και στις αλμυρές συνθήκες της ατμόσφαιρας που συναντάμε κοντά στη θάλασσα.

Πότισμα

Ενδέχεται να χρειάζεται αρκετή υγρασία κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης ανάπτυξής του, αλλά όπως εξελίσσεται μπορεί να γίνει ανθεκτικότερο στην ξηρασία.

 

Καλλιεργητικές Τεχνικές

Τοποθεσία

Χρειάζεται μια θέση με άμεση ηλιοφάνεια, κοντά στη θάλασσα ή σε περιοχές με ανάλογες εδαφικές συνθήκες. Η καλλιέργεια σε γλάστρες ή σε καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη μπορεί να είναι εφικτή αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε παράκτιες περιοχές.

Σπορά

Η σπορά μπορεί να γίνει σε πλαστικά βάζα ή ποτήρια με ελαφρά αμμώδες χώμα.

Πότισμα

Κατά την αρχική φάση ανάπτυξης, χρειάζεται καλό πότισμα για να γίνει σωστή ανάπτυξη του φυτού. Όσο εξελίσσονται, γίνονται πιο ανθεκτικά στην ξηρασία.

Συγκομιδή

Η συγκομιδή των φύλλων γίνεται κατά προτίμηση κατά τη δροσιά των πρωινών ωρών. Πρέπει να κόβονται μόνο μερικά φύλλα από κάθε φυτό, αφήνοντας αρκετά για να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Εχθροί και Ασθένειες Καλλιέργειας

Κατσαρίδες και Σκαθάρια: Αυτά τα έντομα μπορεί να τρώνε τα φύλλα του φυτού και να προκαλέσουν ζημιά.

Ασθένειες μεταδοτικές από μικροοργανισμούς: Όπως άλλες φυτικές καλλιέργειες, ο Κρίταμος μπορεί να επηρεαστεί από μεταδοτικές ασθένειες όπως μύκητες, ιούς ή βακτήρια.

Δυσμενείς Καιρικές Συνθήκες: Εξαιρετικά υγρές συνθήκες, υπερβολική βροχή ή αντίθετα ακραία ξηρασία μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την υγεία των φυτών.

  Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας