αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Σεμινάρια νέων αγροτών από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου και του δεύτερου κύκλου σεμιναρίων του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση νέων σε μια σειρά από τομείς της αγροτικής παραγωγής και δεδομένου του μεγάλου αριθμού των ενδιαφερομένων, αποφασίστηκε η επέκταση του προγράμματος και σε άλλες πόλεις της επικράτειας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θα προχωρήσει, σε αυτή τη φάση, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στην υλοποίηση στη Θεσσαλονίκη σεμιναρίων βραχείας εκπαίδευσης, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα και τη γεωργική παραγωγή.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, καθώς και της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας-Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ.

Τα σεμινάρια εντάσσονται στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος» και έχουν στόχο να παρουσιάσουν στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι 50 ώρες το καθένα και θα αφορούν τα εξής αντικείμενα:

Για το τμήμα Γεωπονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου:

  1. Αιγοπροβατοτροφία
  2. Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά
  3. Βοοτροφία
  4. Χοιροτροφία

Για το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα:

  1. Δημητριακά: καλλιέργεια και μεταποίηση σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας
  2. Ελαιοκομία: καλλιέργεια ελιάς και μεταποίηση

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2013 και θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2014.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις ημέρες, το κόστος και τις ώρες των μαθημάτων παρέχονται στην ιστοσελίδα της Γ. Γ. Νέας Γενιάς www.neagenia.gr

Η Αγροσύμβουλος, πάντα κοντά στο νέο αγρότη και αναλογιζόμενη την τάση επιστροφής στην ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα, διοργανώνει πρόγραμμα εκπαίδευσης με χαμηλό κόστος για την ενασχόληση με το γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία στο χώρο της εταιρίας μας, είτε εξ αποστάσεως μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για να ενταχθείτε στο τμήμα της θεματικής ενότητας της επιλογής σας !!!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας