αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Απλούστευση διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Εκδόθηκε ο Ν. 4711/2020 (ΦΕΚ 145/Α/29-07-2020) περί «Απλούστευσης πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και άλλες διατάξεις», στον οποίο ορίζεται νέα διαδικασία αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και σχετικές ρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα τα άρθρα που αφορούν τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις είναι τα εξής :

Άρθρο 4 «Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων» και Άρθρο 16 «Σταβλικές εγκαταστάσεις».

Αρχικά όσον αφορά το Άρθρο 4 που αναφέρεται στην απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, μετά το άρθρο 101 του Ν. 4442/2016 προστίθεται κεφάλαιο ΙΗ΄ «Απλούστευση πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων» το άρθρο 106 του οποίου αφορά στην «τροποποίηση διατάξεων του Ν. 4056/2012 – Πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο κομμάτι των μεταβατικών διατάξεων στις οποίες δίδεται προθεσμία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι οποίες λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας ή άδεια εγκατάστασης κατά την έναρξη ισχύος του Ν. 4711/2020 .

Εώς τις 31/12/2022 θα πρέπει να λάβουν υποχρεωτικά έγκριση ίδρυσης και έγκριση λειτουργίας ή να λάβουν έγκριση ίδρυσης και να προβούν σε γνωστοποίηση λειτουργίας κατά περίπτωση.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μπορούν να λάβουν έγκριση λειτουργίας ή να προβούν σε γνωστοποίηση λειτουργίας, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα άρθρα 6Α, 6Β και 6Γ αφού πρώτα καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο τους έχει επιβληθεί.

Μελέτη ίδρυσης κτηνοτροφικής μονάδας

Μελέτη Ιδρυσης Προβατοτροφικής Εκμετάλλευσης

Μελέτη Ίδρυσης Χοιροτροφικής Μονάδας

Επιπλέον, στο Άρθρο 16 περί Σταβλικών Εγκαταστάσεων αντικαθίσταται και η παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν.4056/2012 (Α΄ 52), όπου ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο γεγονός ότι οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία της μετεγκατάστασης, καθώς και το ύψος της αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του τυχόν συναρμόδιου Υπουργού, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής σταυλισμού και της αρμόδιας ΔΑΟΚ .

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδω: 


Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας