αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Νέα Προθεσμία ΕΑΕ | Νέοι Αγρότες 2016

Μοιράσου το:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4,56 out of 5)

Loading...

Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης μέχρι 10 Νοεμβρίου από τους υποψήφιους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών

neoi_agrotes 2014-2020_agrosimvoulos

Μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης του προγράμματος Νέων Αγροτών 2016, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 10.11.2016 να υποβάλλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, εφόσον δεν έχουν ακόμα υποβάλλει.

Νέα Παράταση για υποβολή ΕΑΕ, για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών μέχρι 10/11/2016 . Κατ΄ εξαίρεση, οι αρμόδιες Π.Δ δύναται να καταχωρούν και να οριστικοποιούν εκπρόθεσμες ΕΑΕ στο ΟΠΣΑΕ χωρίς αιτήματα ενισχύσεων που θεωρούνται απαράδεκτες.  | Αναμένονται διευκρινήσεις : Τροποποίηση της υπ’αριθμ. 107000/25.08.2016 Εγκύκλιου – Εγχειριδίου Διαδικασιών Υποβολής Αιτημάτων που αφορούν σε Διοικητικές Πράξεις, Άρση Επικάλυψης, Επιλεξιμότητα, Υποβολή Εκπρόθεσμων Ε.Α.Ε. 2016

e-meeting

25,00 

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την από 20/04/2016 Προδημοσίευση που αφορά το Υπομέτρο 6.1.«Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, ο υποψήφιος νέος γεωργός για να κριθεί επιλέξιμος δικαιούχος για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) κατά το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 για το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσής του».

Τι ισχύει;

Το ποσό ενίσχυσης καταβάλλεται τουλάχιστον σε 2 δόσεις, οι οποίες βαίνουν φθίνουσες, με την 1η δόση (έως 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης) να καταβάλλεται με την απόφαση ένταξης και την τελευταία δόση να καταβάλλεται εντός 5 ετών από την ένταξη μετά την ορθή εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου και την επίτευξη των συναφών δεσμευτικών στόχων.

 

Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 100%.

Το βασικό ποσό ενίσχυσης θα είναι 17.000 € για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που θα έχουν (στη μελλοντική κατάσταση) φυτική – μικτή παραγωγική κατεύθυνση και θα φτάνει τις 22.000 € .

| Ελάχιστα απαιτούμενα στρέμματα ανά καλλιέργεια |

| Διαδικασία Εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών |  

| Τι είναι ημερομηνία Πρώτης Εγκατάστασης; | 

Ποιοι είναι οι επιλέξιμοι δικαιούχοι; 

| Δείτε εδώ στην προκήρυξη ποιοι είναι επιλέξιμοι |

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας