αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Ευεργετικές Ιδιότητες Παπάγιας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

Η παπάγια, είναι ο καρπός του φυτού Carica papaya, του γένους Καρική (Carica). Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στην παπάγια πιστεύεται ότι έχουν μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Μερικές φορές καλείται και «δεντροπέπονο» ή “pawpaw”. Η παπάγια έχει υψηλή διατροφική αξία, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα είναι κατάλληλη για δίαιτα αφού διαθέτει ελάχιστες θερμίδες

Ποια είναι τα οφέλη της Παπάγιας στην υγεία;

 

Φυτικές Ίνες

Οι φυτικές ίνες που περιέχει η παπάγια βοηθούν στην υγεία της καρδιάς. Οι φυτικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο για νοσήματα του καρδιαγγειακού, όπως η υπέρταση. Η παπάγια περιέχει κάλιο, μαγνήσιο και παντοθενικό οξύ τα οποία ωφελούν την λειτουργία της καρδιάς.

Αντιοξειδωτικά

Η παπάγια περιέχει αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε. Ο συνδυασμός βιταμίνης Α, C και Ε που υπάρχουν στην παπάγια δημιουργούν μια ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Είναι καλή για τα οστά καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μαζί με τη βιταμίνη C βοηθά στον έλεγχο της αρθρίτιδας.

Κολλαγόνο

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο αποτελεί κύριο συστατικό του δέρματος και η βιταμίνη C βελτιώνει την ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται. Ο συνδετικός ιστός και η σωστή επούλωση εξαρτώνται από τη βιταμίνη C.

 

Τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που υπάρχουν στην παπάγια προλαμβάνουν την χρόνια φλεγμονή.

Χολίνη

Η χολίνη που περιέχει ενισχύει τη μνήμη και την ανάπτυξη των μυών. Αυτό είναι σημαντικό για την ακεραιότητα της κυτταρικής μεμβράνης, την μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων, την απορρόφηση του λίπους και τον καλό ύπνο.

Αντιβακτηριδιακή Δράση

Η παπάγια βοηθά στην επούλωση των πληγών και στα εγκαύματα του δέρματος και έχει αντιβακτηριδιακή δράση, λόγω της παπαΐνης και της χυμοπαπαΐνης. Τέλος οι σπόροι του φυτού είναι αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικοί, και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των πόνων στο στομάχι.

 

Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό;

 

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συγκομιδή, καθώς η παπάγια εκκρίνει ένα υγρό όταν δεν είναι αρκετά ώριμη και αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα άτομα. Ο καρπός επίσης περιέχει ένα αλκαλοειδές, που λέγεται καρπαΐνη, και είναι επικίνδυνο σε μεγάλες ποσότητες. Το αλκαλοειδές αυτό περιέχεται επίσης στους σπόρους και στα φύλλα.

Δεν συνιστάται η κατάχρηση της Παπάγιας σε ασθενείς με σοβαρές αιμορραγικές διαταραχές.

 

Μάθε περισσότερα!

Πως;

Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας