αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Καλλιέργεια Κρασούλας | Καλλιεργητικές Τεχνικές

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

Η κρασούλα, λέγεται “λεφτόδεντρο” ή “φυτό της τύχης”, καθώς σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, φέρνει ευημερία και καλοτυχία.

| Φυτά διακόσμησης εξωτερικού χώρου |

Το παχύφυτο αυτό κατάγεται από τη Νότιο Αφρική και το όνομά του προέρχεται από το λατινικό crassus = παχύς που αναφέρεται στα σαρκώδη φύλλα του. 

Μορφολογικά Χαρακτηριστικά

Η κρασούλα έχει παχιά, δερματώδη και στρογγυλεμένα φύλλα που έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους. Παρουσιάζει πλούσια ανθοφορία με μικρά λουλούδια που εμφανιζονται στα τέλη του χειμώνα. Είναι φυτό αργής ανάπτυξης και φτάνει σε ύψος τα 2,50 μέτρα.

Εδαφοκλιματικές Απαιτήσεις

Θερμοκρασία

Προτιμά θερμοκρασίες μεταξύ 21-27 °C. Η θερμοκρασία στον χώρο που καλλιεργείται δεν θα πρέπει να πέσει ποτέ κάτω από τους  10°C.

Υγρασία

Δεν αγαπάει την υψηλή υγρασία στον χώρο του. Αποφεύγεται η τοποθέτησή του σε χώρους, όπως για παράδειγμα το μπάνιο.

Φως

Η κρασούλα ευδοκιμεί σε μέρη φωτεινά και καλά αεριζόμενα , που δεν τα βλέπει απευθείας το ηλιακό φως, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Είναι πιθανό, τους καλοκαιρινούς μήνες, η Κρασούλα να μπει σε κατάσταση ληθάργου.

Καλλιεργητικές Απαιτήσεις

Πολλαπλασιασμός

Ο πολλαπλασιασμός της κρασούλας γίνεται εύκολα με μοσχεύματα. Για να πραγματοποιηθεί, κόβονται φύλλα της βάσης της κρασούλας και αφήνονται πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγες μέρες μέχρι να ξεραθεί η τομή. Στη συνέχεια, τοποθετούνται πάνω στην επιφάνεια του χώματος σε μια μικρή γλάστρα και σταδιακά, το φύλλο της κρασούλας ακόμη και αν μαραίνεται, θα βγάλει ρίζες.

Πότισμα

Η κρασούλα έχει μέτριες ανάγκες σε νερό, και χρειάζεται αραιό πότισμα. Συγκεκριμένα, ποτίζεται μια φορά τη βδομάδα κατά τους ανοιξιάτικους μήνες και τους θερινούς μήνες σε συνθήκες καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών. 

Λίπασμα

Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό φυτό σε θρεπτικά συστατικά. Προστίθεται υγρό λίπασμα ειδικό για παχύφυτα και κάκτους κάθε 2 μήνες κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. 

Κλάδεμα

Όταν στα φυτά της κρασούλας αδυνατίζουν οι βλαστοί, είναι καλό να κλαδεύεται αφαιρώντας τους ξερούς και κιτρινισμένους βλαστούς. Κατάλληλη εποχή για το κλάδεμά της είναι οι αρχές της άνοιξης αφού περάσουν οι παγωνιές του χειμώνα, καθώς και οι αρχές του φθινοπώρου μετά το τέλος της ανθοφορίας της. 

Εχθροί – Ασθένειες

Η κρασούλα προσβάλλεται από το έντομο της βαμβακάδας και από τον τετράνυχο. Γι΄ αυτό πραγματοποιείται προληπτικός ψεκασμός με αυτοσχέδιο με πράσινο σαπούνι. Για την αντιμετώπιση της μυκητολογικής ασθένειας του σαπίσματος της ρίζας της κρασούλας, προτείνεται το πότισμα με διάλυμα θειικού χαλκού.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας