αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Ευεργετικές Ιδιότητες Σιναπιού

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...

Το σινάπι έχει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες βρίσκονται συγκεντρωμένες στους σπόρους του φυτού.

Καλλιέργεια Σιναπιού | Καλλιεργητικές Τεχνικές

Το σινάπι, ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών και έχει κίτρινα άνθη που ανθίζουν μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου. Από το έλαιο των σπόρων του σιναπιού παρασκευάζεται η γνωστή και αγαπητή μουστάρδα.

Που οφελεί η κατανάλωση Σιναπιού;

Στο πεπτικό σύστημα

Οι σπόροι της μουστάρδας είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, ενώ αυξάνουν την παραγωγή σάλιου, με αποτέλεσμα την καλύτερη πέψη.

Αντικαρκινική πρόληψη

Έρευνες αναφέρουν ότι το σινάπι με την υψηλή του συγκέντρωση σε ινδόλες, δύναται να απενεργοποιεί τη δράση των οιστρογόνων, τα οποία διεγείρουν την ανάπτυξη όγκων. Η υψηλή συγκέντρωσή του επίσης σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C και β-καροτίνη) συνδράμει στον ίδιο σκοπό, καθώς επίσης και στη φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Στο αναπνευστικό σύστημα

Οι σπόροι του είναι πλούσιοι σε σελήνιο και μαγνήσιο. Και τα δύο αυτά στοιχεία έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν καταναλώνονται τακτικά,  περιορίζονται τα συμπτώματα του άσθματος, του κρυολογήματος και της συμφόρησης στο στήθος.

Στη κυκλοφορία του αίματος

Περιέχει υψηλά επίπεδα νιασίνης ή βιταμίνης Β3. Η νιασίνη βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και προστατεύει τις αρτηρίες από την αθηροσκλήρωση. Βοηθάει επίσης στη ρύθμιση της ροής του αίματος και προστατεύει το σώμα από την υπέρταση.

Αντί-μυκητιακές και αντι-βακτηριακές ιδιότητες

Η μουστάρδα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο έχει αντί-μυκητιακές και αντι-βακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των περισσότερων δερματικών λοιμώξεων.

Με ποιες μορφές χρησιμοποιείται το σινάπι;

  • Ως αρωματικό σε φρέσκια σαλάτα (τα νεαρά φύλλα)
  • Ως καταπλάσματα
  • Ως αφέψημα ή ζωμός
  • Ως έλαιο (σιναπέλαιο) ή αλεύρι
  • Ως καρύκευμα (η παρασκευασμένη μουστάρδα)
  • Ως σπόροι (μάσηση)

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας