αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Αποξηραμένα Φρούτα και Υγεία

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.50 out of 5)

Loading...

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να είναι μία καταπληκτική λύση για να βάλεις στην καθημερινότητά σου τα φρούτα και να έχεις και ένα υγιεινό σνακ, αλλά τι γίνεται με την ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν;

Τα πιο δημοφιλή αποξηραμένα φρούτα είναι τα κράνμπερι, τα κεράσια, τα βερίκοκα, οι χουρμάδες και τα μήλα. Άλλα αποξηραμένα φρούτα που επίσης είναι διαθέσιμα, είναι το μάνγκο, η παπάγια, η φράουλα, τα φραγκοστάφυλα, τα κεράσια, ο ανανάς, τα βατόμουρα, οι μπανάνες και τα μούρα. Στην ουσία πρόκειται για φυσιολογικά φρούτα που έχουν αποξηρανθεί, είτε στον ήλιο, είτε με κάποια άλλη διαδικασία. Όταν αφαιρεθεί το νερό από τα φρούτα, εκείνα συρρικνώνονται καθώς χάνουν την πολύτιμη αυτή περιεκτικότητα τους.

Πότε τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά;

αποξηραμένα φρούτα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, καθώς περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά των φρέσκων φρούτων αλλά σε συμπαγή μορφή. Οι φυτικές ίνες είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να τρώμε αποξηραμένα φρούτα, αφού με τον τρόπο αυτό λαμβάνουμε όλα τα οφέλη των φυτικών ινών που περιέχουν και τα φρέσκα φρούτα. Ουσιαστικά κερδίζουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε μικρότερη μορφή (λόγω αποξήρανσης), κάτι που μπορεί να είναι η καλύτερη λύση, για όσους αγωνίζονται να προσθέσουν αρκετά φρούτα στην καθημερινή τους διατροφή.

Εκτός από τα οφέλη των αποξηραμένων φρούτων για την υγεία, ο παράγοντας ευκολίας είναι ένας ακόμα λόγος για να επιλέξουμε την συμπαγή αυτή εκδοχή τους. Η διάρκεια ζωής των αποξηραμένων φρούτων είναι μεγαλύτερη από εκείνη των φρέσκων και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε αν θα χαλάσουν σύντομα.

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η E και η C, καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το κάλιο.

Πότε τα αποξηραμένα φρούτα είναι ανθυγιεινά;

Όταν περιέχουν ζάχαρη ή/και άλλα γλυκαντικά χάνουν τον πολύτιμο τίτλο του υγιεινού σνακ. Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι τα αποξηραμένα φρούτα συνήθως περιέχουν πολλά πρόσθετα λιπαρά και σάκχαρα, κάτι που αυτομάτως τα μετατρέπει σε ανθυγιεινά. Υπάρχουν ωστόσο ποικιλίες αποξηραμένων χωρίς καμία προσθήκη, όπως συνήθως είναι τα ροδάκινα, οι μπανάνες, οι σταφίδες, τα βερίκοκα και άλλα καθώς είναι ήδη από μόνα τους αρκετά γλυκά.

Επιπλέον, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνουμε. Το μικρό τους μέγεθος και η ευκολία στο να τα μεταφέρουμε, μπορούν εύκολα να μας παρασύρουν στο να καταναλώσουμε μία ολόκληρη σακούλα χωρίς να το καταλάβουμε. Δεδομένου ότι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο στομάχι από τα φρέσκα φρούτα, πιθανότατα θα φάμε περισσότερα αποξηραμένα φρούτα για να νιώσουμε κορεσμό, με αποτέλεσμα να καταναλώσουμε και πολύ περισσότερες θερμίδες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας