αγροσύμβουλος | ματιά στο μέλλον

Διάβασε στο blog

Ενημερωμένα θέματα που εσείς μας ζητήσατε.

Κατηγορίες Φρούτων και Λαχανικών | Κόκκινο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67 out of 5)

Loading...

Τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών, ανόργανων συστατικών και αντιοξειδωτικών. 

| Κατηγορίες Φρούτων και Λαχανικών |

Αυτή η κατηγορία φρούτων και λαχανικών βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακών παθήσεων, βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος κ.α.

Θρεπτικά συστατικά

Βιταμίνη C

Η διατροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνη C είναι γνωστό ότι καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα και αρθρίτιδα.  Οι κόκκινες πιπεριές, οι φράουλες, οι ντομάτες, η παπάγια είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C.

Λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι το καροτενοειδές που δίνει στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά το χαρακτηριστικό τους κόκκινο χρώμα. Αυτό το πανίσχυρο αντιοξειδωτικό πιστεύεται ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου, μειώνει τον κίνδυνο για νοσήματα του καρδιαγγειακού και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Το καρπούζι και οι ντομάτες είναι πλούσια σε λυκοπένιο.

Κουερσετίνη

Η κουερσετίνη, υπάρχει σε πολλά χρωματιστά φρούτα και λαχανικά και βοηθά στη διατήρηση της υγιούς αρτηριακής πίεσης, στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος που παχέος εντέρου και βοηθά στην ανακούφιση της αλλεργίας και των συμπτωμάτων του άσθματος προλαμβάνοντας την απελευθέρωση της ισταμίνης από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Τα ωμά κρεμμύδια, τα κεράσια, τα μήλα και οι κόκκινες πιπεριές είναι εξαιρετικές πηγές κουερσετίνης.

Ελλαγικό οξύ

Το ελλαγικό οξύ είναι ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό για την ικανότητά του να προκαλεί θάνατο στα καρκινικά κύτταρα. Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι γνωστό γιατί μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και προάγει την επούλωση των πληγών στο σώμα. Τα μούρα, οι φράουλες, το ρόδι και το κράνμπερι είναι εξαιρετικές πηγές ελλαγικού οξέος.

Εσπεριδίνη

Αυτό το διφλαβονοειδές είναι υπεύθυνο για το χρώμα και υπάρχει σε υψηλή συγκέντρωση στην φλούδα των εσπεριδοειδών. Όπως η κουερσετίνη έτσι και η εσπεριδίνη βοηθά στην ανακούφιση της αλλεργίας και του άσθματος καθώς έχει αντιισταμινική δράση, προλαμβάνοντας έτσι την απελευθέρωση της ισταμίνης. Βοηθά στην διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης, μειώνει τον κίνδυνο για συγκεκριμένες μορφές καρκίνου και ενδυναμώνει  τα τριχοειδή αγγεία. Το γκρέιπφρουτ είναι η καλύτερη πηγή εσπεριδίνης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στείλε μας την ερώτηση σου

Ένας συνεργάτης μας, θα σας δώσει μια απάντηση γρήγορα και τεκμηριωμένα.

Επικοινώνησε μαζί μας